Den nya husdjurs-trenden?

Fick hem Hyresgästföreningens tidning Hem & Hyra idag. Stod väl mest det gamla vanliga om grannar som stör och hyror som höjs i onödan. Blädrade väl mest igenom den. Men så fastnade jag på en fakta ruta till en artikel om en snubbe som har 40 giftormar i en lägenhet. Själva artikeln handlade väl om grannaras oro och hemma-hos-reportage hos snubben med sina säkra terrarier, men det var inte det som var det mest intressanta.

I faktarutan framgick det att:

... man får inte ha följande djur hemma:

  • rovfåglar - nej det är väl inte så praktiskt i en liten lägenhet
  • svanar - borde de inte räknas som rovfåglar så ilskna som de är
  • apor - men Pippi får ju ha en!!!
  • Rovdjur - hur lätt är det att ha en tiger hemma liksom?
  • näsbjörnar - ok, nu vet jag det och kan stryka det från min önskelista

däremot får jag lov att ha:

  • skorpioner - jag är dock skaldjursallergiker så det blir inte aktuellt ;)
  • jätteödla - ok, det är ju dinosauriernas avlägsna släkting så varför inte
  • iller - hade en klasskamrat i lågstadiet som hade sånna hemma, förstår inte varför bara
  • spindel - där jag bodde sist hade vi hur många som hellst så det var väl tur att det var lagligt
  • råtta - var det en slump att de i samma nummer hade en artikel om en tjej som hade en objuden gäst boende i hennes spis?
  • grävling

Hur många har en grävling som husdjur? Är det någon som känner någon som har en kusin vars bästa polares syster har en? Jag vill gärna veta i så fall, för jag undrar hur man tar hand om en grävling. Går man ut och går med den i koppel? Äter den hundmat måntro? Kan man ha katt och grävling i samma rum? Är de rumsrena? Tell me, jag undrar verkligen.

Kommentarer

Anonym sa…
Det var nån som glömde tala om det för tanten i Sthlm som hade 11 svanar i lägenheten. Dålig info från hyresvärden!
Matilda sa…
Linn >> just det ja! det fanns en sån typ. Och så var det nån i skåne som hade haft en ponny i sin lägenhet. Det finns exentriska människor. Fast en ponny kan nog inte räknas som rovdjur så det är nog tillåtet.
Anonym sa…
Haha, grävling vore ju coolt. Fast man skulle nog bli redigt biten också, de verkar vara ena griniga rackare. ;)

Frisörer, ja jisses! Jag klipper mig väldigt sällan just för att det är ett helvete varje gång, vart man är går. Blir aldrig nöjd och så blir man dessutom förolämpad varje gång. Tyvärr är de ett ont måste, men jag skulle helst slippa om jag kunde.
Anonym sa…
jag läste exakt samma artikel idag. :) jag hade gärna haft en gräfvling, men det är ingen höjdare att de biter tills det knakar...
Matilda sa…
Sofia och Patrik >> ja jag tror jag hoppar över att skaffa en jag med :D
Anonym sa…
Haha! Vilken skön lista. Jag tycker det är lite tradigt med husdjur (http://www.100p.se/khadidja/?p=91) , men jag kanske ska satsa på en grävling. Det vore något!
Okej som lite förklaring kring exotiska djur då.
Apor får man inte ha hemma LÄNGRE. När Pippi spelades in var det fortfarande lagligt i Sverige och de apor som redan bodde i svenska hem innan förbudet trädde i kraft fick lov att bo kvar.

Och ang grävlingar så jo, de finns folk som har dem hemma. Personligen vet jag dock bara en, men jag har hört talas om fler. De äter hundmat, men också väldigt mkt annat. De är faktiskt ganska rumsrena och gör vanligtvis sina toabesök på utvalda ställen. Om man börjar träna dem tidigt kan man tom lära dem att göra sina behov ute, under just koppelpromenader.
bushmaster sa…
Hej!
Jag har en tam grävling som heter Maya hon är född 20 mars 2009
Är helt underbar kommer när man ropar och förstår när man blir arg.
Nu ligger hon i ide under den kallaste perioden.
Mvh
Mats
bushmaster sa…
Vill bara säga till blackwingedangel. att du kan inte ha koppel på en grävling, inte sele heller.
Halsbandet till kopplet glider av då huvudet är smalare än nacken och selen går inte heller då "överarmen" är mycket kort så den kryper ur utan att egentligen försöka. Min grävling krafsar på dörren då den är nödig och går under altanen till sin grop och gör sina behov sedan krafsar hon på dörren då hon vill in igen, hon var rumsren redan vid 6v ålder.
Mvh
Mats