Därför byggde de inte skyskrapor på medeltiden!

Arbetet med hissen har påbörjats. Sicket liv de håller! Känns som att de stor ovanför mig och borrar för glatta livet. Är övertygad om att de kommer att gå igenom taket snart. Nästa vecka sker den största förvandlingen, då kommer jag få promenera upp och ner för åtta våningar var dag. Det är så syyynd om mig! Or not... Nu ska jag tänka på hur det var på 1700-talet eller tidigare, då fick alla gå upp för trapporna! Men just det, de byggde ju inte så höga hus på den tiden. Vad de var smarta! För bygger man inte högt, så slipper man gå upp. Fast på den tiden var det kanske inte så dyrt med tomtpriser och så var inte jorden överbefolkad heller. Frågan är alltså om vi går mot en ljusare framtid eller om vi inte längre escalerar i våra hissar utan är på väg ner i en rasande fart utan att vi hinner reflerktera över detta faktum.

Idag stod det i tidningen igen att det inte är någon framtid för humanister. I stället ska man bli förskolelärare eller läkare...


Utan hiss i fem dagar försmäktar jag på denna öde ö...

Kommentarer

Anonym sa…
Jag tycker verkligen synd om dig! Ska verkligen försöka sluta gruffa över mina tre trappor. Åtminstone under tiden "din" hiss är ur funktion. När den är lagad kan det var fullt möjligt att jag börjar gnälla igen ;)

jag blir i alla fall glad över rapporten. men med min tur så kommer det nu överproduceras med förskollärare (som med övriga lärare) och jag får inget jobb i alla fall... pessimist-tisdag.
Ja, man skulle katten läst till läkare... men du, hoppas de blir klara med hissen snart *fniss*

Hissen i mitt hur är helt sinnes. Men träder in och ställer sig på en platta. Sedan måste man hålla in knappen, för att hissen ska röra på sig. Och det rör på sig, i ett gnisslande slooooowmooootion.