Ah, blåljus!

Imorse på väg till tåget gick jag genom gården. Det var lugnt och stilla. Soligt och fint. Inte för att det är en gård egentligen. Snarare ett litet grönområde mellan kvarterets hyresrätter och bostadsrätter. Men det spelar mindre roll i sammanhanget. Jag kallar det en gård.

Så fort jag kommer ut till vägen så kommer det en polisbil med blåljus och sirener. Och så svänger den in på min gata (eller min andra gata, jag har två, ok det här blev komplicerat, glöm det vi säger bara min gata). Hey vad jag blev nyfiken! Vad hade hänt? Vad hade jag missat när jag gick genom gården i stället för på gatan? Var det något allvarligt? Var det falsklarm? Skulle de till mitt hus?

Denna polisbil har då uppenbarligen ettsat sig fast i mitt huvud. Jag kan inte släppa det. Vilket får mig att fundera på varför man är så polis-fixerad. Så fort det kommer en polisbil med sirener och grejer så vänder man sig om och stirrar. Ser man polisen stå vid någon gata och samtala med någon börjar man direkt undra vad som hänt. Det är som om man vill hamna i de där fartfyllda, aktionrika polismysterierna som man läser om och ser på film. Man vill ha lite spänning i vardagen. Eller är det bara så att man vill ha störtkoll på allt som sker runt omkring en?

Denna ständiga nyfikenhet...

Kommentarer

Cax sa…
Haha...känner igen det där!
Likadant när jag sitter i bilen och kör...
MÖTER jag en polisbil så kollar jag alltid hastighetsmätaren, och får samtidigt en puls på ett-fasligt-bankande.
Sarisen sa…
Jag tror det har med ens "allmäntillstånd" att göra. Vi som bor här i vårt lilla trygga land (öh vanligtvis hatar jag att säga så hmhm) har en tendens att vara lite uttråkade. Allt som går utanför vardagen blir då "spännande" och således även lite bättre. För samtidigt som vi värnar om tryggheten , hånar vi den tyvärr... Hänger du med eller snårar jag in mig? Jag brukar göra det vanligtvis *fniss* och jag känner definitivt igen mig... :P
Anonym sa…
Jag känner också igen det! Blåljus och sirener får en att vakna upp totalt! Vi bor precis bredvid vägen. Ingen skillnad VAD vi gör så råkar vi höra sirener så rusar vi till fönstren för att kolla om det är ambulans, polis eller brandbil. VAD har hänt? VAR har det hänt något? Är det någon vi känner som är inblandad? OJOJ! :)
Anonym sa…
bode precis brevid brandstationen och polishuset innan så där brydde man sig inte till sist. Men nu efter så reagerar man på ett helt annat sätt precis osm du säger
Anonym sa…
Ja, visst är det skumt. För vid närmare eftertanke vill man ju inte se en otäck bilolycka, eller ett flervåningshus som brinner för fullt, eller en biljakt med rånare. (Det lät lite Hollywood nu...hrm). Så då är det ju också ganska konstigt att man blir så till sig när det kommer ett utryckningsfordon. Ren nyfikenhet tror jag.
AnnCharlott sa…
Jo, jag reagerar också nyfiket på blåljus. Men det som verkligen får mig (och min fantasi) att gå igång är när jag ser poliser smyga runt bakom någon husknut. Jo, det har faktiskt hänt vid en par tillfällen. Bland annat en gång i Midsommarkransen, på den tiden Bandidos hade lokal där. Och så några gånger utanför mitt jobb, som ligger i samma kvarter, men på baksidan, som sossarnas lokaler på Sveavägen.
Anne sa…
Det brukar alltid finnas en dam i huset som har koll på allt och kan berätta för alla som vill höra...
Matilda sa…
Oj! vilket gensvar! Kul och intressant att höra vad alla har att berätta! Det känns som att vi kan slå fast att blåljus och poliser verkligen är ett spännande inslag i vår vardag.

Hoppas ni alla har haft en trevlig och skön helg!