Upp eller ner?

Nu har jag tänkt igen.

Varning varning! Matilda TÄNKER! Sätt på säkerhetsbältena och skyddshjälmen!

Det är vanligt att den kvinliga delen av befolkningen klagar på att den manliga delen har svårt att fälla ner toalettringen.

Men så tänkte jag...

Varning varning! Känsliga läsare som anar det värsta bör sluta läsa HÄR!

Varför klagar aldrig den manliga delen på att den kvinnliga delen aldrig fäller UPP toalettringen? Det måste ju vara minst lika jobbigt att ta UPP toalettringen som att fälla NER den. Eller?

Mitt förslag är att vi alla börjar fälla NER toalettlocket. Allihopa. Locket alltså. Därmed är förvisso ringen nerfäld också. MEN! Alla MÅSTE fälla UPP åtminstone locket. Därmed blir det mer jämstält även på toaletten!

Fast om jag ska vara ärlig så tror jag nog inte det här kommer att leda till några större världsrevolutionerande förändringar i mänsklighetens syn på jämlikhet...

Kommentarer

Anonym sa…
Haha! Det är också en iaktagelse.

Men om du frågar mig tror jag du tar jämställdhetsdebatten ett steg för långt ;)
Anonym sa…
det där har jag också tänkt på. själv sitter jag helst på stolen dock, det känns lugnast så.
Anonym sa…
Mm, förstår din jämställda tanke. MEN som gammal städerska och fd fru så har jag ett annat argument för att karlarna SKA fälla ner sitsen. När de har stått upp och skvalat över allt så fastnar en hel del urin på ringen när den fälls ner. Jag vill inte behöva röra vid undersidan av denna ring för att fälla ner den. Därför anser jag att karlarna SKA fälla ner den själva. Eller göra som förståndige Fredrik: sitta ner. På så vis stänker det inte så mycket och alla blir glada och trevliga. Inklusive städaren/städerskan.
Matilda sa…
Linn >> ja, kanske gör jag det... :s men jag ville bara vara sympatisk!

Fredrik >> good for you ;)

Anonym >> Självfallet tycker jag också att det inte verkar så praktiskt att stå upp och jag förstår dig till 100% att det är mycket trevligare och renare om alla skulle lära sig sitta ner.
Men samtidigt får man ju ha i åtanke att toalett minsann är en modern lyxvara. Å andra sidan så tror jag de flesta som använde de gamla hederliga utedassen satt ner...
Anonym sa…
Men det är ju en självklarhet att fälla ner locket! Det är ju lika otrevligt om bara ringen är nerfälld som om ingenting är det. Jag har aldrig ens varit medveten om att det bara är ringen som andra vill att killarna ska fälla ner.
Anonym sa…
DET DÄR var SMART - jättebra ide -faktiskt ett stort steg för jämnlikheten! :)
Matilda sa…
Linnea >> jag trodde också det var en självklarhet att fälla ner toalettlocket. Men tydligen hade jag fel...

Nette >> haha, ja det råder tydligen delade meningar om det var bra eller dåligt för jämstäldheten :)