Upp- och nedtrappning av pulsen

Nu har jag i flera veckors tid gått upp och ner för samma trappa på praktikplatsen. Man skulle kunna tro att det skulle gå snabbare och lättare för varje vecka. Men nej, jag är lika anfådd var gång jag kommer upp på översta våningen. Varför!? Och det är inte så att man bara kan skylla på min (obefintliga) kondition, för nästan alla som jobbar där sedan flera år tillbaka har samma problem. Borde man inte efter åtminstone ett års tid av dagligt trappklättrande kunna komma klara av detta konsstycke utan att få förhöjd puls?

Kommentarer

Emelie sa…
Det låter jobbigt. Var har du praktik? i ett trapphus? :)
Anonym sa…
Det finns nog en naturlig förklaring. Minns du trappan i trapphuset på komvux? Den är felmätt så längden på stegen (djupet) blir fel i förhållande till höjden. Vilket gör att man går konstigt. Det är säkert samma på ditt jobb.
Matilda sa…
Emelie >> ha ha, ja det skulle man nästan kunna tro.

Anonym >> Men den byggnaden är ju också säkert 50 år äldre än den byggnaden jag är i ;) Här är det "vanliga" trappsteg, men för många våningar... :p
Anonym sa…
Jag håller på anonyms förslag. har en likadan trappa här upp till lägenheten. fast jag går där flera gånger om dagen är det fortfarande lika jobbigt. knasigt.
Hmmmm, låter lite mysko det där. Trots ihärdig träning inget resultat än?


:)
Matilda sa…
Linn >> dumma trappa! ;)

Stellapolaris >> Å andra sidan har jag väl inte legat i hårdträning... och fuskar kanske då och då med att ta hissen...