Nej, jag vet INTE!

Har upptäckt att det går en "ny" trend i ungdomstalet. Tydligen ska man lägga till "du vet" i si så där varannan mening. Före, efter eller mitt emellan spelar mindre roll. Helt ärligt så tror jag inte alltid det är så att den andra parten vet vad den ska veta, men det skapar nog en sorts förtrolig stämning mellan de inblandade. Kanske syftar man på någon sorts gemensam värdegrund, där man delar åsikter och tankar. Men alla vi andra runt omkring som tvingas lyssna på detta då? Vi vet ju inte!

Kommentarer

Anonym sa…
Eller hur? (som ju också är ett sådant där modeuttryck som härjade som värst för ett par år sedan)

Kanske detta med "du vet" kommer från engelskan som hela tiden slänger in "you know" i varenda mening?
Anonym sa…
Haha, vi börjar bli gamla eftersom vi reagerar på sånt här. När man själv var fjortis tyckte man att alla som påpekade det slang man använde, var "typ hundra år" :)

gällande "du vet" gillar jag det ofantligt mycket mer än "förstår du", eller "om du vet vad det är" som förvånansvärt många människor använder. DET är irriterande, eftersom man då utgår från att alla andra är idioter.
Matilda sa…
maria byström >> så klart, att jag inte tänkte på det! Jag ska nog sluta skriva inlägg efter klockan nio på kvällen...

Linn >> Nej nej neeeeeeeeej! vi håller INTE på att bli gamla. Men du har helt klart rätt i att det låter trevligare med "du vet" som är mer förtroligt än "om du vet vad det är".