Tut tut sa... öh flyglarmet

Idag är det första måndagen i juni och det vet vi ju alla vad det innebär. Idag skedde det som alltid sker första måndagen en gång i kvartalet. Jo, man testar flyglarmet! Oooo så spännande, kan man då tycka. Eller så kan man bara irriteras av att dessa envisa tutor förstör nyhetssändningen klockan tre (eller var det två?).

Personligen kan jag tycka det är logiskt att man då och då testar larmet så att man den dag neutrala Sverige dras i krig slipper stå där med lång näsa och upptäcka att det inte fungerar. Det här "larmet" låter inte riktigt som flyglarm brukar göra i filmer och så. Och eftersom det inte gör det så tog det mig lååååång tid att verkligen förstå vad det var som lät.

När jag var liten så växte jag nämligen upp på landet och där hörde man inget flyglarm. När vi sedan flyttade in till stan så bodde vi nära hamnen och där tutade båtarna för jämnan. Och emellanåt hände det att någon båt fick för sig att tuta en himla massa under någon minut. Inte förrän jag råkade ha igång radion en dag och de informerade om att det egentligen var flyglarmet som nu hördes och inte en båttuta så gick det upp ett ljus för mig...

Kanske är det dags att reformera det här stridslarmet? Vad sägs om:
  • Låten We shall overcome?
  • Introt till Rosa Pantern?
  • En irriterande låt (så som Boten Anna)
  • Dragspelsmusik
  • Extremt högt myggsurr (då vill man inte precis vara utomhus)

Vad hade ni velat höra för flyglarm?

Kommentarer

Anonym sa…
jag är väldigt förtjust i signalen från min mobil när det kommer ett sms. den är mjuk och vänlig, och uppiggande. den får min röst.
The Final Countdown...Europe!
Blir mitt förslag, kommer du att utse en vinnare? Vad får den för pris i så fall?
Matilda sa…
Fredrik >> Hm, du är inne på något. Man ska ju inte bli rädd av att flyglarmet går, man måste ju hålla lågan igång så att säga, hålla modet uppe

Stellapolaris >> Haha, fast det är ju lite apocalyptiskt att ha "the final countdown", då förutsätter man ju att det kommer bli ett undergångskrig...
Jag hade förvisso inte några planer på någon tävling, men jag skulle kunna fundera över det till imorgon. Men då måste jag ju ha nåt ärorikt pris också, och det blir lite svårare. Men som sagt, jag ska tänka på det och jag utesluter inte att det kan komma en tävling så småningom... ;)
Varför inte lite musik med systrarna Graaf?
Det borde skrämma bort alla eventuella fiender.

Ny på din blogg...eller är jag? ;)
Anonym sa…
Introt till Rosa Pantern (höll på att skriva Palmen) får min röst. Jag kan se hela Sverige bli på sin vakt direkt. Sådär panteraktigt på sin vakt. Så rusar allesamman till garderoberna och tar på sig trenchcoats och mörka solglasögon.
Matilda sa…
Sura citronen >> indeed. Men det kan också få motsatt effekt. Att alla fjortis-blondiner (det var väl till dem och herr-tidningsläsarna de vände sig mot?) och de kanske tror det är utomhusdisco och stannar kvar utomhus och dansar när bomberna faller. Fast nu när jag tänker efter, det var inte alls en helt dum idé!!

lilla blå >> Precis så jag tänkte! :D

och nu har jag tänkt och tänkt. Och detta inlägg kommer inte att bli en tävling. Men håll utkik längre fram i sommar... DÅ... (kanske)
Anonym sa…
Jag är lite inne på Fredriks linje, en mycket välkänd standard-sms-signal.
Är det skrämmande och läskigt så man går in?
Nej.
Blir man uppmärksam?
Ja.
Är det roligt?
Hysteriskt.
Tänk bara, ALLA kommer börja leta i fickor och väskor efter sin lur och det kommer blir roligt.
Matilda sa…
Linn >> ha ha, jag kan se den totala förvirringen framför mig :D