Hur går man på bröllop?

  • 1 dop
  • 0 konfirmationer
  • 1 studentskiva
  • 0 släktkalas
  • 0 förlovningar
  • 0 bröllop
  • 0 Nobelfester
  • 3 begravningar

Så skulle det kunna stå i mitt CV om jag skulle lista upp olika "sakrament" som jag tagit del utav. Men eftersom det inte är någon lista att skryta med (alla andra tycks ha strörre erfarenheter på de områdena) så nöjer jag mig med att framhäva att jag deltagit i en filmproduktion som vunnit internationellt pris i staterna. *hostar lite diskret*

Inom en snar framtid så ska jag gå på det första bröllopet någonsin. Och jag vet inte alls vad som förväntas utav mig. Finns där vissa "koder", klädregler, krav på gästerna? Vad får man inte ge i bröllopsgåva? Det kommer antagligen inte vara ett stort och flott bröllop, så vitt jag vet så är det i alla fall inte kyrkligt. De som gifter gör det för andra gången så det hela ska tydligen vara lite mer avslappnat. Mer avslappnat än vadå?

Finns det listor på "dos and don'ts"?

All hjälp mottages tacksamt!

Kommentarer

Cax sa…
Det bästa tips jag kan ge (egen erfarenhet!) är att inte dricka för mycket.
Jag har även lärt mig att man INTE ska be om första dansen. Den är visst tjingad för brudgumen.
I presentväg kan jag väl säga att: Brödrosten är inte alltid uppskattad.
Klä dig inte finare än brudparet.

Tjahopp...det var väl ungefär det jag kan om bröllop.
Hoppas att det hjälpte dig lite.
Anonym sa…
Kan tyvärr inte bidra mycket där; har ungefär lika lite erfarenhet på det området... (mina vänner är dåliga på att gifta sig)

Present: beror väl på hur nära man står personerna. Vore det en nära vän skulle jag faktiskt fråga. :-)
Anonym sa…
Jag var på min kusins bröllop förra helgen och det är nog ingenting alls att oroa sig för. Sen beror det förstås på vad det är för slags bröllop och vem som gifter sig. Var bara trevlig så blir det nog fint, och en alladinask i bröllopspresent kanske du inte ska ta. Paradis är förstås mycket bättre... eller nåt.
Men ofta har ju brudparet själva gått ut och sagt vad de vill ha, de kanske rent av har en presentlista nånstans? Fråga!
Matilda sa…
Cax >> Ingen alkohol, ingen dans och inga brödrostar! Uppfattat! :D Tackar för hjälpen :)

Annika >> skönt att höra att jag inte är ensam om att ha så "dåliga" erfarenheter på de områdena!

Tomas >> Tydligen finns det ingen presentlista, jag har kollat. Egentligen har vi inhandlat en present redan, men tänkte att det kunde ju vara intressant och se vad andra säger. :)