Syndens glass?

På en promenad med en vän genom stan idag fann vi den här skylten:

Jag kan ju inte direkt påstå att detta är en kombination som tilltalar mig särskilt mycket. Mjukglass och munk. Eller rättare sagt munk med mjukglass. Dessutom undrar jag hur de har löst detta rent tekniskt. Applicerar man mjukglass över ett hål så kommer det ju trilla genom. Att äta denna nya (?) sötsak direkt från handen verkar inte vara ett alternativ direkt. Kanske vågar jag testa denna nymodighet någon dag, men just idag kändes det bara så främmande.

Kommentarer

Anonym sa…
Nu vet vi att Homer Simpson har direktkontakt med Gud. Eller är Gud rent utav. Du bara MÅSTE prova denna skapelese.
Matilda sa…
linn >> måste jag? Det verkar vara lite för konstigt. Det är som att ta kanelgifflar och jordgubbssylt. Bara för att de två är goda var och en för sig behöver inte betyda att de är goda tillsammans. och för det andra så är jag inte riktigt ett fan av homer och hans familj... ja, jag är konstig!!
Anonym sa…
Hahahaha. Den skulle jag testa. direkt. Vilken superbra idé. MMMMMmmmmm...
Matilda sa…
maria byström >> testa du, så kan du ge ett utlåtande sedan.. :)
Anonym sa…
men var finns den? jag anmäler mig som frivillig. den godaste mjukglassen i stockholm finns nog i kungsträdgården, vid hamngatan. glasskiosken mot möbelaffären där sverigehuset låg förut. och glöm inte choklad/glassaffären på storgatan (jaja, jag ska sluta tjata nu).
Cax sa…
PROVA DEN!!! :)

Jag kan skicka dig en slant, så att du kan prova den.
Självklart så vill jag ju ha en utvärdering av denna...skapelse.(?)

Mjukglass med Donut...hihi.
Anonym sa…
Den verkar i mitt tycke rätt äcklig, men så är jag inte så förtjust i vare sig munkar eller mjukglass. Min rekommendation är att du inte testar:o)
Matilda sa…
Oj oj oj, det kommer motstridiga bud om jag ska testa den eller ej... Jag kanske ska återuppta "dagens experiment" för då gör jag det i ett vetenskapligt syfte.

Fredrik >> ehm, du tappade bort mig. Typ efter Stockholm. Det är snart 10 år sedan jag var där...

Cax >> jag ska fundera lite till på utmaningen. Men visst blir jag lite eggad nu när ni propsar på det. Får se om jag "vågar" nästa gång jag passerar stället (inte precis ett ställe man går till var dag). Och OM jag gör det så kommer jag självklart att dokumentera det med bild och ord. :)

Cat >> ja, den ser inte så aptitlig ut, fast bilden är i och för sig tecknad. Men jag förstår dig, gillar man varken mjukglass eller munkar så blir man inte direkt sugen på att testa.
Cax sa…
Gött!
Jag ser fram emot detta! :)
Anonym sa…
Hmmm....kanske du borde testa men jag tycker det låter lite konstigt faktiskt! Glassen BORDE ju trilla igenom hålet - så ÄR det bara!

Fast...de hittar ju på så mycket nu - som hur de fyller upp frysdiskarna med glass som smakar 1. Äppelkaka 2. Kanelbullar 3. Ostkaka och gud vet alla smaker som det finns där - jag är skeptisk!!!
Matilda sa…
Cax >> mmm...

Nette >> jo det finns ju de mest märkliga smakerna numera. Lussebulleglassen gillade jag inte och ostkaka låter inte alls gott... Men äppelkaka och kanelbullar låter intressant. Var går det att köpa? :p Har ätit äpple- och kanelglass och det var okej.
Anonym sa…
De finns iallafall här i Finland - tillverkaren heter Valio och glassen Classic. Exemplar finns på adressen: http://www.pingviini.fi/www/order.php?af=&card=6

Det finns tydligen: Kanelbulle, ostkaka, äppelpaj, hjortronchoklad, blåbärschoklad, gräddtoffe, mintchoklad och vanlig. Hmmmm....:)
Matilda sa…
Nette >> Tyvärr finns inte den tillverkaren i mina hemtrakter. Däremot hårdlanseras glass med smak av pepparkaka, lussebulle, dajm, ballerinakex... osv... Så det dröjer nog inte länge till tills det kommer ostkaka och äpplepaj. Ser fram emot äppelpajsglass :D
Anonym sa…
Du MÅSTE ju testa den! Det är ditt ansvar! Du kommer grubbla i evigheter om hur den smakar annars. Eller, du borde det, åtminstone. Finns den här glassen på något ställe i närheten kanske? Isåfall vill jag testa.

Jag är fortfarande lite bitter över att jag aldrig hann smaka rådhuskioskens mjukglass med vitlökssmak... du kanske kommer känna samma sak om du inte hinner smaka munkglassen innan det är för sent? Det viktiga i sammanhanget är inte om det är gott eller ej!