Saker man inte ska stoppa i munnen

Alla som någonsin varit på en marknad eller festival de senaste åren har inte kunnat undgå världens mest onödigaste pryl. Det är en liten liten sak du stoppar i munnen. Du suger på den. Och när du suger på den så låter det om den. Som en skrikig fågel.

Vem kom på den här onödiga saken? Inte bara att den inte har någon större funktion mer än att irritera folk. Var gång jag ser/hör någon med denna grej i munnen så får jag - pascifisten - lust att ta ut all min aggression mot denna person. Hittills har jag inte gjort detta, men det är bara en fråga om tid.

Förrutom att den är livsirriterande så är den dödsfarlig. Den är lätt att svälja och därmed riskerar barn att kvävas! Och kanske inte bara barn för den delen...

Nu när jag sitter här och författar vid tangenterna så får detta mig att minnas en idiotisk sak jag själv gjorde som femåring. Jag stoppade lego i munnen och råkade svälja en bit... Kanske inte det mest genomtänkta i mitt liv. Å andra sidan så är jag inte ensam om att ha stoppat konstiga saker i munnen som sedan åkt ner i halsen, har hört en hel del konstiga berättelser. Fast jag tror jag hittills varit rätt ohotad i den kategorin. Än så länge... Någon som kan utmana mig med sin berättelse?

Kommentarer

Jess!
Som ettåring så hittade jag en burk av mammas värktabletter i ett skåp när hon hade kaffekalas för sina väninnor. De såg ju goda ut så jag satte i mig en tio stycken..tuggade febrilt för jag hade någonstans i bakhuvudet att det var FÖRBJUDET!
Och FB är ju lockande;)
Min äldre bror försökte stoppa mig, men se det gick inte så han skvallrade för mamman min...och det slutade med magpumpning..fiii...
Anonym sa…
Jag vet inte om daggmaskar och sand står så högt upp på konstighetslistan, men det är väl det dummaste jag stoppat i munnen och svalt. Jag var väl sisådär 2-3 år.
Cax sa…
För ett par år sedan kom min lillasysters kompis gående med en kopparorm dinglandes i mungipan.

Något konstigt från mig då...hmm.
Har en gång ätit älgtunga.
Det var konstigt...men gott.
Men visst har man som barn fått i sig det mesta.
Men Lego vet-i-tusan om jag fått i mig! :)
Anonym sa…
Jag har nog inte svalt något underligt vad jag kan minnas. Däremot har jag som liten testat pappas rakhyvel. Det blev ett STORT plåster på överläppen. Man är ine så genomtänkt när man är liten ;)
Karin sa…
Har helt missat den där skrikiga saken folk stoppar i munnen. Tur att jag tydligen inte missat nåt...

Var nog aldrig särskilt glad i att stoppa saker i munnen som barn. Däremot lyckades jag vid ett flertal tillfällen slicka på metallsaker utomhus på vintern och fastna med tungan.
Matilda sa…
stellapolaris >> usch då! det var inget trevligt avslut på den händelsen... :s Kanske tur att din bror skvallrade...

Cat >> Daggmaskar? Jag ryser i hela kroppen! Fast det var säkert näringsrikt!

Cax >> Maskar kunde jag förstå, men ormar!? Antar dock att älgtunga var en del av en måltid och då gills det inte ;P

Linn >> Men Linn då... aj aj aj säger jag bara... Har det blivit en sådan berättelse som dina föräldrar och syskon gillar att berätta vid väl valda tillfällen?

Karin >> Var glad över att du missat detta irritationsmoment!!! Jag har alltid undrat hur det känns att sitta fast med tungan på en kall metallsak. Fast vad jag undrar mer är nog varför man får för sig att slicka på något utomhus... Men barn är inte alltid logiska