Skäms på mig!

Det händer inte ofta, men är det så att jag jobbar "normala" arbetstider. Dvs från 8-9-tiden på morgonen fram till klockan 16 eller 17. Nackdelen med att jobba dessa tider är att nästan resten av samhället också gör det. Så när man väl har slutat och hunnit hem så har alla andra slutat. Och då menar jag inte att det är rusningstrafiken eller fulla tåg som stör mig. Nej, snarare är det stängda apotek och resecentraler och så passerade telefontider som ställer till det.

Just denna veckan som jag har "normala" arbetstider så här innan skolan drar igång, så är det samma vecka som jag har en del viktiga samtal att ringa. Jag har inte möjlighet att springa ifrån för att ringa dyra samtal från mobilen och när jag har lunch så har alla andra lunch. Då tycker man att man ska kunna göra det efter arbetstid, hemma i lugn och ro. Men icke. Då har de man ska ringa till gått för dagen. Och endast ett fåtal kundservicar (böjer man det så i plural?) fortfarande bemanning.

Den första tanken som slår mig är: åh, så irriterande! Men så tänker jag till och kommer fram till att jag personligen inte alltid gillar att jobba de tider alla andra är lediga på. Och då kan jag ju faktiskt inte vara så egoistisk och bara tänka på mig själv. För om jag inte vill jobba de tiderna (vilket jag gör ändå, men jag är student och tackar och bockar för varje timme extra som erbjuds) så kan jag inte heller förvänta mig att andra ska vilja göra det, bara för att serva mig.

Skäms på mig! Imorgon bitti på väg till jobb ska jag "slösa" "dyra" kronor på min mobil för att ringa ett viktigt samtal.

Kommentarer

tror att det böjs "kundservicar" i plural...

Ett nytt mysterium för dig att lösa ;)
Anonym sa…
Usch, telefonväxlar. När jag ringde till min högskola fick jag svaret: Tro inte att du får tag på någon nu, den HÄR tiden på dygnet. Då var klockan 15:00, en vanlig vardag. (Visserligen fredag men ändå...)

Må dina viktiga samtal bli billiga och smidiga.
Anonym sa…
Hmmm...jag håller med dig angående det att det är SYND att man ibland jobbar när alla andra också gör det. Det BORDE ju finnas såna som faktiskt vill jobba andra tider (jag är en av dem) och då skulle man ju kunna fixa det på så sätt att det löper obehindrat? Eller?

Äh...nu svamlar jag IGEN! :)
Anonym sa…
Varför heter det rusningstrafik när man står still? Lycka till med samtalen.
AnnCharlott sa…
Jag tillhör de lyckligt lottade som jobbar "normala" tider (trivs bäst med det) men som har möjlighet att plocka upp telefonen och ringa från mitt arbete. Men egentligen tycker jag inte om att ringa. Sitta i kundtjänst-köer. Jag försöker alltid få så mycket service som möjligt via e-post. Alltfler seriösa företag är ganska rappa på att ge bra svar via mejlen.
Matilda sa…
Stellapolaris >> asch, det där med stavning och grammatik överlämnar jag till de som är mer hemma i det området.

Linn >> Sicket otrevligt svar! Man vill ju faktiskt få lite service även om man är student. Plus att 15.00 en fredag är fortfarande en arbtesdag och folk borde svara i telefonerna.

Nette >> Ja precis! Annars hade man kanske bara haft sjuksköterskor mellan 12.00-20.00 och poliser mellan 08.30-16.30 osv. Då hade inte samhället fungerat riktigt

Cat >> Haha! Jag tror det har med att göra att alla vill någonstans och skyndar på som skjortan för att hinna före alla andra som ska någonstans. Men eftersom alla ska någonstans samtidigt så blir det lite segt...

Anncharlott >> Hurra för att e-mail finns! Då kan man ju skicka sina ärrenden på kvällar när man har lugn och ro!
Anonym sa…
hahaha. Känner igen. Jag har aldrig egentligen jobbat kontaorstid i längre perioder och måste då stressa för att göra småärenden och ringa samtal...

Har ofta undrat vilka som egentligen shoppar kläder på HM klockan 10 på förmiddagen en tisdag? Och vad skulle de kunna tjäna på att ha kvällöppet istället?
Matilda sa…
Maria Byström >> Egentligen är det nästan bäst att gå och handla i (kläd)affärerna runt tio-snåret. Lugn och ro. Inga andra människor. Alltid lediga provrum. Kläderna o skorna står snyggt och prydligt, inga röriga högar. Nackdelen är dock att personalen inte har någon annan att bevaka förrutom dig...