Blog eller blogg?

Tackar för gårdagen! Ni var ju många som var här inne och firade med mig! Efter ettårsfirandet så tänkte jag att vi avslutar veckan med något mer lättsmält.

Jag har upptäckt att det finns delade meningar om man ska säga blogg eller blog. Själv säger jag blogg och får medhåll av Nationalencyklopedien*. Men det senare alternativet är inte helt felaktigt, för det kommer tydligen från det engelska uttrycket weblog. En kombination av web och log, förmodar jag som senare förenklats till blog.

Vad säger ni? Blogg eller blog?

*Källa Nationalencyklopedin 2007-06-16

Kommentarer

Cax sa…
Jag säger blogg...
Så blogg it is!
Anonym sa…
knivigt det där. om det bara är ett "g" borde man ju uttala det så att det rimmar med "plog", men med två g uttalas det på samma vis som på engelska, och rimmar på progg. men vad ska man kalla det man skriver i sin blogg. post? inlägg? text? en kompis föreslog att man skulle kalla det "ett blogg" (eller ett blog då, om man är på det humöret). "nu har jag skrivit ett blogg på min blogg." fast det låter omständigt tycker jag.
Anonym sa…
apropå mikrofinansiering, jag lånade ut pengar via en webbplats som heter kiva.org. klicka på mitt namn så kommer du dit.
Matilda sa…
Cax >> Vi hukar oss under den store vises ord!

Fredrik >> att säga "blog" så att det rimmar på "plog" låter så försvenskat tycker jag. Och håller med om att "ett blogg" låter lite skumt :)
Anonym sa…
bloGG, jag är för en försvenskning av låneord.
Matilda sa…
Linn >> Det verkar som att majoriteten är av samma åsikt :p
Anonym sa…
Blogg. Vi har för vana att försvenska engelska låneord, så jag tycker vi fortsätter i den traditionen.
Matilda sa…
Cat >> I det här fallet så känns det dessutom väldigt befogat
Anonym sa…
Ja, jag är ju lite efter nu igen men jag håller med alla andra - det heter blogg med två G. Blog kan de ha för sig själva "over there"! Grattis på födelsedagen förresten!!!! :)
Cax sa…
Man tackar, man tackar!

*Bugar lite för att visa en tillgjord artighet ;)*
Matilda sa…
Nette >> haha! det verkar som att jag har en enig läsarkår. BLOGG it is! :D
Tackar!

Cax >> Vi slänger oss på marken under den nådige herren för att vara huvudet kortare då vår herre bugar sig. (I Kungen och Jag så trissar kungen den nya barnsköterskan med att tvinga henne att vara huvudet lägre än honom hela tiden)