Konstig konst?

Bläddrade igenom en gästbok för ett tag sedan. Den låg i utställningshallen för kost i ett museum. Man hade använt ett skissblock så att besökarna kunde använda sig av sin egen kreativitet i den (i alla fall förmodar jag detta). Många hade bara skrivit sitt namn. Andra hade tecknat lite lustiga teckningar. Någon högstadieklass hade skrivit omogna saker som inte alls hade med utställningen att göra. Efter ett tag hittade jag denna sida:



Sann kärlek & vit magi ska uppenbaras när denna värld är
fri

Vi ska ut ur mentalt slaveri

Ja, Babylon ska falla

Under detta har någon annan plitat dit "Har fallit!".

Jag funderade över om det var någon dikt eller om det var någon religiös person som skrivit detta. Det verkade så mystiskt och lite kusligt. Nästan som att det handlade om en profetia.

Efter ha googlat det nu så har jag luskat fram att det är en strof ur en låt av Kultiration som heter Babylon faller. Både låten och bandet var för mig helt okända. Desutom undrar jag vem och varför man skriver denna strof i en gästbok till en konstutställning.

Kommentarer

Ja du, den där "dikten" var lite underlig i en gästbok.
Anonym sa…
mycket intressant! har heller aldrig hört talas om det.

dock insåg jag hur skadad jag blivit med åren - när jag läste ditt inlägg.

för jag baaaaara antog att du menade en elektronisk gästbok. när jag sen såg bilden av en bok med handskriven text blev jag aningens konfys, tills jag (tack å lov ganska kvickt) kom ihåg att det faktiskt fanns gästböcker innan internet-tiden ;p
Anonym sa…
Mycket... KONSTigt ...
Matilda sa…
Den tatuerade mamman >> Du skulle bara ha sett bilderna i den också... Men i och med att många av de sidorna innehöll namn, telefonnummer och internet-alias (också mysko saker att ha i en gästbok) så tog jag bild på den här texten...

Nfavm >> haha! Internetgenerationen är skadad för alltid :D

Maria >> Instämmer myyycket KONSTigt :D