Meterpris per kilo

Kolla riktigt noga på bilden här nedan i några sekunder och fundera sedan på dess eventuella logik:

Meterpiset är alltså 39.90 kronor, cirka! Men om de nu har ett meterpris, varför ska vaxduken vägas i kassan? Har de räknat ut på ett ungefär hur mycket en meter vaxduk väger för att underlätta för kassörerna? Så att de slipper ta fram tumstocken och mäta? Personligen har jag fått lära mig att man mäter längder med hjälp av linjaler och tyngder med hjälp av vågar...
Vad blir nästa sak? En halv meter godis för 18,30? Tre kilo trasmatta för 137?

Kommentarer

Anonym sa…
Antar att det är just därför de har ett ca pris per meter, för att de faktiskt väger den istället för att mäta den.
Men gör dem inte så ofta i tygaffärer också?
Anonym sa…
De kanske har omdefinierat rumsbegreppen? Man frågar hur lång mattan är och får svaret "3,6 kilo.". Påminner mig om Woody Allen och bjuder på ett citat: "You think quantum physics has the answer? I mean, you know, what purpose does it serve for me that time and space are exactly the same thing? I mean I ask a guy what time it is, he tells me 6 miles? What the hell is that?"

Ja, nu är jag hemma igen, och det var alldeles fantastiskt i Wien. Jag kan skicka ett par bilder om du vill, fast ännu roligare blir det förstås om du åker dit på riktigt. Det finns mysterium där också!
Anonym sa…
just det, du ville ha en översättning. inte helt lätt, men ungefär så här: "och vår samtid är dyster och innehållslös"
Casa Ottman sa…
Ja, man kan ju undra.........
*skratt*
Rolig läsning i din blogg :)
Tack!
/Helena

ps en vän till mig jobbar på Panduro............vanlig fråga från kunden som vill köpa tyg eller band.
- Hur långt är en meter? (?) Min vän brukar svar 2*50 cm. Vad hade du svarat? ds
Cax sa…
Japp du har helt rätt!
Man väger upp hur mycket det ska kosta.
Man har på förhand vägt upp hur mycket 1 m väger.
Just för att underlätta i kassorna!

Så lätt var det mysteriet att lösa?
Något mer mysterium på G...jag känner mig "varm i kläderna" nu! ;)
Anonym sa…
Så....det görs faktiskt så? Vägs? MEN... hur är det då om man har olika vaxdukar? Alla är ju inte lika tjocka? Eller är de det?

OCH varför är priset CIRKA? Om man faktiskt vägt hur mycket en meter kostar borde man ju kunna säga exakt? Beror det på vikningen?
Anonym sa…
Så här gör de med tyger på IKEA också. Det är nog som du säger att de har vägt vad en meter tyg kostar och sedan räknar vågen ut hur många meter man klippt av.
Anonym sa…
Haha, jag ser framför mig hur det blir kaos på ICA MAXI varje lördag, då lördagsgodispåsens innehåll skall läggas ut på en lång rad och mätas så att man kan betala rätt pris.
Matilda sa…
Starhopper >> Nja, vissa sorters tyger väger man (tex siden och sådant) men andra tyger mäter de upp i meter.

Fredrik >> Du har precis lyckats förstärka min fördom om att det (nästan) bara är killar som kan citera ur filmer hur mycket som hellst...
Lägg upp lite bilder på bloggen vet ja!
Det var ett litet dystert citat

Helena >> Kul att du gillar min blogg :)
Jag hade nog svarat något i stil med "ca två tredje delar av min längd". Fast det är ju rätt så abstrakt det där med tid och längd, alla har olika tolkningar egentligen.

Cax >> Oj då, där har vi en som är kunnig i området! Tackar och bockar för expertisen. Nya mysterium är på G!

Nette >> Alla vågar väger olika, kan bero på det. Plus att idag stod det i tidningen att original-kilot har tappat i vikt! Detta måste ju betyda att ett kilo vaxduk är inte längre det samma som ett kilo vaxduk var förr!?

Jag får också en rolig bild i huvudet av att kassörerna försöker väga 3 meter lång och 1,5 bred vaxduk på sin lilla grönsaksvåg. Större delen av duken lär ju inte riktigt hamna PÅ vågen om man säger så...

Linn >> *asg* ja tänk så hemskt! :D