När borrarna anfaller

Jag bor i en betongbunker. Den är bara förklädd till tegelhöghus så att man inte ska se vad det egentligen är.

När man bor i en betongbunker som jag så finns det alltid saker i huset som behövs repareras. Och då behövs det borras. Och skulle det motförmodan inte behövas någon reperation eller förbättring just för tillfället (dvs ingen av hyresgästerna är villiga att betala för att få något gjort) så finns det alltid något som ska hängas upp på väggarna. Och ska det hängas upp på väggarna, ja då kan man glömma bort allt vad spik och hammare heter, för då ska det nämligen borras! Ja man kan ju försöka med vanligt spik och hammare, men det kommer inte gå särskilt bra.

Det finns tre olika tidpunkter då det är som mest populärt att borra:
  1. Den första är det typiska helgborrandet. Denna inträffar lämpligtvis runt 19-20-tiden en söndag. Just då man hellst vill njuta av lite ledighet. Förmodade borrare: nyinflyttade, alternativt de som varit på IKEA under helgen.
  2. Utöver det finns kvällsborrandet, som kan inträffa när som. Klockan 21-22 en torsdag till exempel. Hey, det behöver ju faktiskt inte vara "tyst" i huset förrän efter 22! Förmodade borrare: Svartjobbare (en väldigt grov och elak gissning), personer som saknar empati eller den typiske hemma-fixaren som tänker "jag ska bara..."
  3. Det sista kategorin faller under vardagsborrarna. Här misstänker jag att det i princip bara handlar om hantverkare som hyresbolaget anlitat. Dessa tycks jobba som effektivast tisdagar runt 10-11 snåret. Själfallet just då som jag sitter och pluggar som bäst.
Jag misstänker skarpt att det aldrig borras i huset när jag inte är hemma. Något som jag finner ytterst märkligt. Hmm...

Kommentarer

Cax sa…
Om man ändå fick höra lite borrande mellan varven!
Här i mitt hus flyttas det möbler mitt i nätterna!
Vad kan det vara för gärningsman på det tror du? :)
Anonym sa…
Herre min gås.

Att höra borrljud är det värsta sm finns. Men att borra själv är jättekul ;-)
Matilda sa…
Cax >> Tja... jag skulle tro att du har grannar med shiftjobb som inte kan sova på natten (för att de börjar jobba typ 3.15. Eller så har ni en gast som inneboende. :)

Maria >> Tyvärr äger jag ingen egen borr och kan därför inte riktigt ge igen... :p
Anonym sa…
Hahaha, vi bor också i betong, och i söndags var det vi som hängde upp hatthylla! Kategorin som borrar söndagar 11:00 är således 20-åriga studenter, tro det eller ej.
Anonym sa…
hahaha.. dom tre kategorierna stmmer på pricken. känner igen det där.. dock brukar hantverkare ofta borra vid 8 tiden på morgonen den enda dagen på veckan man har sovmorgon..
Matilda sa…
Johanna >> haha, ja då har vi ytterligare en kategori!

Björn >> Jo, det har hänt här med, men jag försöker förtränga det och intala mig själv att hantverkare inte kan vara så elaka ;)
Anonym sa…
borra bra, men borta bäst, eller hur brukar man säga?

tack för dina kommentarer! jag är väldigt glad och hedrad för all support jag får från dig! jag funderar ganska mycket på att skaffa mig en egen webbplats och efter dina synpunkter idag så tycker jag faktiskt att min blogg ser ganska ful ut. jag kommer nog skaffa mig ett domännamn snart, och gå loss. alla mina bilder, dikter, meningar, essäer och annat samlat på ett ställe skulle kännas ganska praktiskt. kanske till nästa helg?
Anonym sa…
Ja det är väl härligt med de glada borrarna eller vad man ska kalla dem:) Jag är också väldigt förtjust i de som hamrar vid käcka klockslag. Bättre grannar finns inte. (Viss ironi förekommer i den här kommentaren)
Men du jag, som läser psykologi just nu, kanske kommer med tolkningen att de INTE borrar i ditt hus. Det är du som tyvärr har hörselhalucinationer och de kommer att FÖRFÖLJA dig resten av livet!!!!
Ååååååå vad läskigt om det var så.
Men som tur var så är du frisk och har bara lite borrande grannar.
:) sådär nu var det vänt til något positivt
AnnCharlott sa…
Jo det där med borrande borrare stämmer. Det kan jag hålla med om. Men sen har jag ett annat litet mysterium, nämligen grannar - som oftast - bor ovanpå och som flyttar möbler, helst då varje lördag och söndag morgon.
Sarisen sa…
Det där med att det inte borras i huset när du inte är där... Det är lite som det där med "det faller ett träd i skogen, om ingen är där, låter det då?"
Jag glad för er skull att inte spegelväggar är inne nu för tiden. När jag bodde i lägenhet borrade man för en spegelvägg klockan 8 och frammåt en söndag *grrr*. Jag klagade och de blev skitsura och borrade säker upp ett gäng extra speglar bara för att... Man önska ibland att man hade en slägga *hehe*
Matilda sa…
Fredrik >> Haha!
Såklart jag stöttar en sådan bra blogg!! Men du får inte se det som att jag kritiserar din blogg för att vara ful, mer att blogg.se kanske inte erbjuder den mest ultimata layoten för dig... Ser fram emot en ny spännande domän från dig!! :D

Cat >> *skratt* Dessa grannar är så underbara så!

Den tatuerade mamman >> Jag blev för en stund rädd att du skulle börja analysera borrandet och borrmaskinen ur ett freudianskt psykoanalytiskt perspektiv, ur den vinkeln kan man ju få fram de mest fasansfulla förklaringarna...

Ann-Charlott >> Då jag bor högst upp har jag aldrig behövt uppleva detta! :D Men visst låter det som ett mysterium. Då jag inte hört ljuden så undrar jag lite om det handlar om ljud från stolen som dras ut till frukostbordet eller om det handlar om "hm... helg igen! vad ska vi göra? Jo, vi kan väl möblera om lägenheten igen!"

Sarisen >> Meh, om man upplever att man blir störd av så många timmars borrande så tycker jag att man har rätt att klaga! Sicka fasoner dina grannar har!
Anonym sa…
fast min blogg är ganska ful, jag har bara inte orkat ta tag i det än. men det är ett projekt jag ska börja med snart och kanske jag kan ha den engelska och den svenska meningen i varsitt hörn av sidan eller så.
Matilda sa…
Jag har just nu en granne som borrar...trevligt med lite störande på lördagsförmiddagen, eller?

Speciellt när man jobbar på en hemtenta. Så jag använder det som ursäkt för att surfa istället. :-)

/en annan Matilda