En dålig lyxkonsument

För ovanlighetens skulle har jag de senaste dagarna haft tillgång till tv, dator, diskmaskin, välfyllt kylskåp, gratis busskort, fri telefon, två gulliga katter och gott om utrymme. En riktig lyxsemester skulle man kunna säga (även om det sker i samma stad som jag normalt bor i och därmed inte kan klassificeras som turism). Men vad har jag gjort? Visserligen har jag lekt lite med kattifnattisarna men resten av tiden har jag mest fördrivit genom att sova, fixa skolsaker samt läst [ut] en bok jag fann i en av bokhyllorna samt jobbat. I princip saker jag hade kunna göra hemma, fast där hade jag inte unnat mig att sova tills jag vaknade utan hjälp av väckarklocka eller haft tålamod att sitta och läsa så länge.

Jag hade nog inte blivit någon vidare bra lyxkonsument. Jag som nästan bara handlar på rea. Jag som ytterst sällan inhandlar ett par jeans som kostar mer än 200 kronor. Ja det stod rätt, 200 och inte 2000. Jag som tycker att man kan lika bra vänta och hyra filmen än att se den på bio. Jag som tycker det är ett rån att fika för 60 kronor (dricka och kaka) när man kan äta lunch för samma pris (inklusive dricka och bröd). Jag som kan tänka mig ta bussen om jag sparar en hundralapp men förlorar en timme jämfört med tåget.

Och det här har inget alls att göra med att jag är student och hellre jobbar offrar någon ledig söndag i måndaen för att jobba extra än att ta fullt CSN. Snarare handlar det om att jag försöker sona för den jackan jag köpte på postorder för ca 700 kronor för fleeeera år sedan och som jag nu härrom veckan sålde oanvänd för 275... Den jackan har givit mig dåligt samvete hur länge som helst.

Vad jag hade gjort om jag vunnit en miljon? Tja, kanske köpt en ny soffa?

Kommentarer

Anonym sa…
Ja du , det där känner jag igen trots att jag inte studerar utan jobbar. Nya jeans köper jag sällan - de flesta kläderna införskaffas på loppis och OM det blir nya så är det på rea. På bio går jag max två gånger i året (nu jobbar jag ju dessutom på ett ställe där personalen får hyra filmerna gratis vilket var en bidragande orsak till att jag sökte tjänsten - jo...inte alls vettigt - jag vet). Priser kollar jag alltid upp och är noga med och om jag vann en miljon vet jag inte vad jag skulle göra? Ingen aning faktiskt? Köpa porslin förmodligen :)
Anonym sa…
Jag skulle aldrig köpa jeans för mer än 400:-, så jag är nog ingen bra lyxkonsument jag heller:)
Matilda sa…
Nette >> Du klår mig med hästlängder låter det som! :D

Cat >> Fler som oss och alla hade kunnat vara mätta och glada världen över... :)