Synvillor och blinda fläckar

Hur kommer det sig att man nästan alltid missar det självklara? När det hela tiden finns där rakt framför näsan på en? Har man en blind fläck just där när man tittar rakt fram? Eller klassas som en underkategori till "hemmablindhet"?

Kommentarer

Anonym sa…
hmm... jag tror att man ofta letar efter ett avancerat svar å inte ser det enkla.. hjärnan vill nog få det lite krångligare än vad det är..
När man letar efter nått så måste det ju va så att man har en blind fläck mitt mellan ögonen... där e ju som näsan och står man förnära så e ju näsan ivägen ;P

skulle tro att inklassningen annars e samma som höra i syne fenomenet :)
Matilda sa…
Björn >> haha, så är det nog! :D
tror det beror på HUR mycket man jobbar och om man bara låter oviktiga saker bli till blinda fläckar...ganska effektivt...
;)
Anonym sa…
jag tror det beror på att man slarvar och kör på rutin. det är därför det är så svårt att hitta stavfel i sina egna texter. eftersom man vet vad det står läser man inte varje ord på riktigt utan skummar bara över, även när man korrekturläser.
Tunnelseende är väl ett känt fenomen. Tunneln kan ju vara hur smal som helst och så VIPS syns inget av det andra.
Om jag inte vill :)
Anonym sa…
bra fråga. har ingen aning ;-)
Anonym sa…
nu har jag köpt vaniljglögg och choklad glögg...
men hittade inte dom du skrev om.. kan du name droppa en butik??
Anonym sa…
jag e föregående inlägg..
nått skumt hände.. ytterst märkligt..
Anonym sa…
Å, det undrar jag med. Jag krånglar alltid till precis alt. Jämt ;-)
Matilda sa…
Stellapolaris >> Du menar alltså att man kan vända det till en fördel? Intressant... :p

Fredrik >> Jag skriver aaaaaaldrig stavfel!! Mina texter är alltid felfria. Det är alla andra som inte kan stava som TROR sig hitta fel... ;)

Den tattuerade mamman >> Fast det måste ju vara rätt så jobbigt att springa fram och tillbaka för att hitta tunnlar i lämpliga storlekar... Fast det kanske fungerar lika bra med tomma toarullar! ;)

Maria >> Är det inte så att de bästa frågorna aldrig har något riktigt bra svar....

Björn >> Visst, jag name-droppar helt appropå Willys. Men saken är den att det kommer från ett skånskt musteri så det kan ju vara så (rent hypotetiskt) att de inte "exporterar" sin glögg till alla delar av landet.