Minnet lever åtminstone kvar

Halv tolv i natt fick jag ett sms. Efter det var det inte så enkelt att återvända till det halvsovande stadiet. Heath Ledger är död.

Folk dör visserligen dagligen, det är en del av livet, en del av mänskligheten. Kanske förstoras detta upp just för att han är kändis, kanske för att han endast var 28 år och hade en stor framtid. Dödsorsaken är redan omtvistad, inga definitiva besked har givit om det är en olyckshändelse eller medveten överdos av sömnpiller. Om det skulle visa sig vara det senare, är han ännu en i ledet av alla film- och musikstjärnor som tagit sin tillflykt till drogerna. Kanske gör de just det för att uppbådet runt om dem är så pressande, alla journalister och fotografer som följer dem hack i häl dag som natt och rapporterar varenda snedsteg. Att leva ett "normalt" liv är nog inte det enklaste under de premisserna. Samtidigt har de själva valt att bli offentliga personer... Fast förvisso kan man se det som så, att om inte vi, "vanliga" människor, hade haft ett sådant stort intresse för kändisarnas liv så hade de kanske kunnat göra sina filmer och göra sin musik utan det hystersika mediala uppbådet runt omkring.

En videosnutt som åtmistone jag kan se om och om och om och om igen:




Vilket fall som, kommer Heath Ledgers minne fortfarande hållas levande i filmerna han gjort. Minnet över den duktiga skådespelare han var. Tankarna går givetvis till hans dotter, Matilda 2 år, som får växa upp utan sin biologiske far.

Kommentarer

Anonym sa…
Jaa det är verkligen fruktansvärt! och stackars hans dotter!
Matilda sa…
Jessi >> Ja visst är det hemskt, och som alltid när det gäller dödsfall är det värst för de som står närmast.
Shit, vi står runt min dator nu jag och mina barn och kollar in in filmsnutt.
Jag och 11 åriga dottern har koll på vem han är/var.
Det är sorgligt. Tack för att du berätade det på ett fint sätt
Anonym sa…
Det är alltid tragiskt när unga människor dör. Stackars lilla tjej som får växa upp utan sin far.
Filmindustrin har mist en talang.
Anonym sa…
Så otroligt sorgligt! Jag hörde det på nyheterna i morse och det var något de flesta talade om idag.

Jag tänker på att han var så ung och hade så mycket framför sig, på hans lilla dotter och hans övriga nära och kära... :(
Patsy Stone sa…
Matilda då... det är en skådespelare
Anonym sa…
Du har blivit utmanad! :)
http://nfavm.blogspot.com/2008/01/de-sju-sanningarna.html
Matilda sa…
Den tatuerade mamman >> Det var det minsta jag kunde göra...

Cat >> Ja, på något sätt förknippas död - åtminstone här i "väst" allt för ofta med gamla gamla människor. Så varje gång någon ung dör, så blir det sorgligare på något sätt, eftersom de aldrig får chansen att bli gamla och ta förväl av livet på samma sätt...

Nfavm >> Ja det har ju stått i princip överallt! Jag trodde tidigare att jag var ensam om att gilla denna skådespelare. Men kanske är det mest kändisskapet som skapar nyheten?

Millymollymandy >> Men också en skådespelare är en människa.

Nfavm >> Den har jag gått på en gång tidigare! :p Faktiskt! Och då var det också DU som skickade runt den!! (om jag inte missminner mig, i alla fall i ett blått trädstappning...)
Anonym sa…
jag fick en nyhetsflash igår kväll och det första jag tänkte på var dig. han var dessutom den andra på bara några dagar. brad renfro (från ghost world bland annat) dog ju för några dagar sen, 26 år gammal.
hoppas du blir lite tröstad av att du nu mera är silent partner i art-istic i alla fall.
Anonym sa…
Å, visst är det tragiskt :-(
Matilda sa…
Fredrik >> Varför är det så att alla tänker på mig när de hör "Heath Ledger"?? ;)
Vad kul, "silent partner", det låter lagom mystiskt för mig!! :D Nu ska jag bara komma ihåg vad er grupp heter också...

Maria >> Ja det är det...
Anonym sa…
Usch ja... Inte kul alls! Fattade inte först att det var sant, var ju helt yrvaken när jag fick veta, precis som du... Sorgligt är det i alla fall.


Tack förresten för din andra kommentar om min blogg, kan bara säga det samma! :)
Matilda sa…
Emma >> Roligare saker har man ju blivit väckt av...