Mörkrets mystiska ljud

Det knakar. Något prasslar. Vad var det? Ett knäppande ljud hörs. Ögonen spärras upp! Du som precis var klarvaken ligger plötsligt på helspänn. Kom ljudet från rummet? Eller är det bara grannen som spökar så här dags?

De flesta av er måste känna igen dem, dessa obehagliga nattljud som låter tiofalt värre än vad de hade gjort i dagsljus. Som oftast är det några något som kasar ner på golvet, en glödlampa som knäpper till eller något i köket som bara får för sig att göra ett konstigt ljud från sig. Och där ligger man, helt ensam i ett mörkt rum i en mörk lägenhet och var på väg att somna. Men se, pang, där var man klarvaken igen! Och hjärtat bankar fort fort fort. Trots att man vet att ingen kan ta sig in i lägenheten och att det verkligen inte bor ett monster under sängen. Trots att man borde vara vuxen och bara kunna rycka på axlarna, vända sig om och strax därpå somna om. Men i stället ligger man där en stund, nästintill livrädd.

Är det inte konstigt?

Kommentarer

rigg sa…
Ojsan... det blev visst nåt hel på länken.SÅ HÄR MENAR JAG!
rigg sa…
å inte kan jag ens stava...
Matilda sa…
Rigg >> Haha, men de var ju söta, de kan man ju omöjligt vara rädd för!! :D
Jeppemannen sa…
Men på något sätt så gör man ju exakt så...tänk om där är någon som fick diskstället att göra ljud ifrån sig...tänk om det är någon i andra rummet som fick golvet att knaka...tänk om...
Anonym sa…
Vi verkar ha haft exakt samma typ av natt. Även om jag visste att det var blåsten som spökade, så väntade jag mig hela tiden att fönstret skulle ge sig i stormbyarna och att glaskross skulle regna ner över mig i sängen.
Matilda sa…
Jeppemannen >> Jag tror att människan VILL tro på det övernaturliga! Eller åtminstone något som är oförståligt och över oss och som kan förklara de mystiska sakerna i livet. Antagligen därför det finns flera sorters religioner också. Hur skulle man på 800-talet förklara att det åskade? Jo men det låter ju som att en av gudarna är ute och ilsket kastar sin hammare! Ok, nu lät det lite fördomsfullt, men det var inte så jag menade. Äsch, du fattar

Cat >> brrrr.... än värre är när det står ett träd utanför fönstret och antingen gör otäcka skuggor eller slås mot rutan med hjälp av vinden...
Anonym sa…
Jag är precis likadan *hahaa* Men jag förklarar det hela med att jag har sett på tok för många skräck-filmer och så räcker det med att läsa kvällspressen några dagar i sträck för att bli riktigt mörkrädd.

Fast nu när Chippen har flyttat in hos mig så har jag nästan blivit immun mot kvällsljuden. Han är ju nattvarelse och det är inte klokt vad han kan väsnas om nätterna.
HAHA!
Man ska ju bevara barnet i sig sägs det ju!
Så det är väl bra att man inte är helt "vuxen"? :D
Matilda sa…
Nfavm >> :) Husdjur kan vara betryggande! Det ska nog bli ett av mina nya argument till att få skaffa katt... :D

C. van Tijaax >> Jo, men skräckslagna barn är väl inte så roliga? De bara ligger och skriker och gråter! ;)
Anonym sa…
Ja, visst är det konstigt. Men kanske lite hälsosamt? Eller föresten jag vet inte. Menade att man kanske inte ska vara för avslappnad. Men å andra sidan kan man inte va paranoid heller. Eh. Jag slutar vimsa nu.

Tusen tack för kortet! Hoppas du hittar en TV att besöka när det är matcher!
När jag ska anstränga mig för att verkligen lyssna så hör jag bara piiiiiiiiip. Tinnitus hörs mest i tystnad.
Det poitiva är att jag slipper känna mig ensam :)
Anonym sa…
Jag hör så mycket nattetid men mest är det min tinnitus...
Anonym sa…
det är förmodligen några tomtar på loftet som blivit kvarglömda efter julen. händer varje år faktiskt.

nu har jag städat bort allt julpynt och det känns bra, som en nystart för det nya året. myser med blockljus istället!

jag har inte sätt arn än men tids nog blir det nog av. mest bergman dessa dagar.
Nej! Det är bara mina befriarabbisklubbmedlemmar som tagit sig in hos dig!
Dom har bosatt sig hos Dewdroppan och så skickade jag två till dig och du vet rabbisar?
;)

Dom bara ser till att du har det bra!
Matilda sa…
Linn >> Hälsosamt? Hm, tja, man ska ju inte ha för mycket respekt för den här världen...

Den tatuerade mamman & Maria >> Usch ja, tinnitus är ju verkligen hemskt! Har själv visserligen bara lite sus, men nätterna efter en konsert (innan man lärt sig att använda öronproppar) var inte roliga... Lider med er!!

Fredrik >> Stackars tomtar som måste bo på mitt loft... ;)

Stellapolaris >> Är det sant!!?? Inte konstigt jag känner mig småkrasslig på mornarna, jag som är allergisk mot kaniner!!!

;)