Selektivt minne

Är det inte lite mystiskt att man kanske inte hör en låt på flera år och sedan när man väl hör den igen så kommer man fortfarande ihåg texten!? Jag vågar inte tänka på hur mycket onödig information jag har lagrat i mitt huvud i stället för att minnas allt jag lärt mig under min grundskole-, gymnasie- och högskoleutbildning...

Kommentarer

Ja, där har du ett riktigt mysterium! Jag tycker oxå att det är hur märkligt som helst. Jag minns låtar från tidigt 90-tal. Men fråga mig inte hur alfabetet slutar. :D
Anonym sa…
Det är du inte ensam om:) Det är nog så att hjärnan hellre lagrar "rolig" information än sådant som någon trist person står och rabblar upp framför en i ett klassrum.
Anonym sa…
Jag tycker nästan det är ännu mer mystiskt hur man kan höra samma låt tiotusenstals gånger utan att faktiskt lyssna på texten, och att man aldrig lär sig mer än möjligtvis halva refrängen.
Anonym sa…
Ja jösses... kollade på MTV för nån vecka sen och de listade 80-tals låtar och när en viss låt spelades insåg jag med djup skam att jag fooooortfarande kom ihåg den förbannade texten. Varför varför!? Den texten upptar ett segment i min hjärna som jag är övertygad om skulle kunna lagra som hemskt mycket mer väsentlig information, såsom var jag har gjort av reservnyckeln till min lägenhet.

Vilken låt det var? Ammagadd... jag vet inte om jag vågar erkänna asså...

Okej okej... det var Richard Marx - Right here waiting HAHAA
Anonym sa…
På tal om annat! Jag behöver support *hahaa* Jag kunde se att du minsann lyckats pinga din blogg hos Bloggportalen. Men hur!?

Det kan ju tyckas enkelt, jag har angett min bloggadress i RSS-fältet och klickar på Pinga, men inte dyker nån av mina aktuella inlägg upp för det.

Jag undrar, vad har du skrivit i RSS-fältet för din blogg hos Bloggportalen?
Matilda sa…
C. Van Tijaax >> Kan ju ha något att göra med intresse-prioriteringar?

Cat >> Men hur blir folk advokater och läkare då!!???

Tomas >> Förvisso, vissa låtar orkar man inte lyssa på texten till, eller så är de omöjliga att höra vad som sjungs...

Nfavm >> Reservnyckeln är nog lite viktigare än 80-talsmusik, det kan jag hålla med dig om ;) Dock kan jag ju inte säga att jag vet vilken låt du menar, får nog ta och youtuba den...

två minuter senare: jo den låten hade jag visst hört... :s Fast i mina öron så låter den fel, har Bon Jovi eller Bryan Adams gjort nån liknande eller en cover?

Nfavm igen >> Har du klistrat in html-koden i din blogg? Gå in på inställningarna för din blogg och läs i högerspalten (tror jag) om någon kod som ska klistras in. Lycka till! :)
Anonym sa…
De kanske har en annan hjärnstruktur och kommer inte ihåg en enda låt:)
Matilda sa…
Cat >> Ah! Det är nästan så att jag önskar jag vore en av dem då! Då hade jag kanske kommit lite längre med min obefintliga karriär...
Anonym sa…
Ja du, det har jag också önskat ibland.
Matilda sa…
Cat >> men det tycks gå bra för dig! Du har ju faktiskt fått ett jobb inom en bransch där det hävdas att det inte behövs fler som utbildar sig till det yrket. :)
Anonym sa…
HAHA! Vad man känner igen sig.... usch ja... en massa skit har man där inne men inte ett ord från högstadiet eller lägre!
Matilda sa…
Karin >> Och OM man kommer ihåg något från högstadielektionerna så är det antagligen någon småsak som endast hjälper en i Trivial Persuit... :) Fast DÅ gör det förstås någon nytta...