Surprise! Det är vinter!

Okej, det är dags att erkänna det nu: det är vinter. Varje gång denna övergång från höst till vinter sker så blir det här samhället helt paralyserat och vet inte hur det ska tackla denna otäcka överraskning som en morgon plötsligt uppenbarat sig.

Tidigare idag hade jag tänkt att dagens blogginlägg skulle kretsa kring blixthalka och hur folk tacklar denna. Idag har jag sett säkert tio olika gångstilar som uppkommit i försök att ta sig fram på glashala kullerstensytor. Bland annat de högklackadeskorna som trippar fram två centimeter i taget. Eller de som kör skridskovarianten genom att glida fram. De senare tycker dessutom att det är väldigt kul att på ett och samma ställe ställa sig och kasa fram och tillbaka så att ytan blir ännu halare och fler drattar ner på ändan. Men efter att själv ha lyckats väldigt bra med min klamp-klamp-stil (dvs sätta ner foten rakt uppifrån, lite som marschering) så drattade även jag baklänges ner på rygg med en smäll. Det spelade inte någon roll hur försiktig jag var, en isfläck välte mig på studs. Så efter denna incident, kändes inte detta särskilt kul att skriva om.

Därefter hade jag planer på att att skriva om strömavbrott. Bevittnade hur hela city släcktes ner mitt under lördags-shoppingen. Haha, tänkte jag, hur många står inte där snopna i kön och inser att de inte kan betala med sina kort. Och hur mycket pengar förlorar inte butikerna vid ett långvarigt strömavbrott? Och hur gör restaurangerna när ugnarna med all mat helt plötsligt inte fungerar? Men så kom strömmen tillbaka efter några minuter och det hela kändes inte längre relevant.

Vidare hade jag en idé om att skriva om hur kollektivtrafiken blir den samhällsdel som lamslås tydligast av vintern. Försenade bussar och överfyllda fordorn är bara några av de typiska konsekvenserna. Men efter ha väntat 50 minuter på en buss som aldrig kom och kylts ner ordentligt gav jag upp denna tanke och tog stelfrusen taxi hem.

Så nu sitter jag hemma och småhuttrar i min 19.3°C kalla lya. Och önskar att våren kommer snabbt i år.

Kommentarer

Anonym sa…
Det blev en riktig gottipåse till inlägg :)

Men hua! Hur kan det vara så kallt i din lya?
Matilda sa…
Nfvam >> Jag har inga element... "värmen" kommer från golvet. visst jag kan stänga till ventilerna helt, men då kommer jag lida av syrebrist, så de får stå pyttelite öppet
Jag tror att vintern just har börjat. Ingen snö till jul (utom för oss som åkte upp till Järvsö och åkte slalom :) ) Men nu när jag vill ha VÅR då kommer snön. Du får väl göra som jag gjorde när jag bodde i Hälsingland: Långkalsonger på benen och mössa på huvudet.
Matilda sa…
Den tatuerade mamman >> Ja numera verkar det som att vintern kommer när den normalt brukade gå mot sitt slut... Jag lovar, mössa och strumpbyxor är ett måste när jag går utanför dörren! Brrrr...
Anonym sa…
Värme från golvet är mer än vad jag har. Mina golv är så kalla att man går utan tofflor på egen risk. Fötterna kan frysa sönder.
Det verkar inte som om du har haft en toppenlördag.
Jag önskar dig en härlig söndag i stället:)
Matilda sa…
Cat >> Låter som att du har stengolv! Här går jag i och för sig ogärna utan inneskor på, värmen från golvet fungerar inte som jag hade velat nämligen...
Anonym sa…
God fortsättning till dig med.

Kul inlägg. Verkar ju som att alla tänker nått i stil med oj hoppasn är det vinter nu!?
Anonym sa…
Ja, det ligger plastmattor på betong i alla rummen utom vardagsrummet, där ligger parkett på betong. Snuskigt kallt är det.
karro sa…
vad härlig vinter o snö kan vara!
Anonym sa…
Hutter. Sitter och bloggar och skriver inomhus med fingervantar på. Burr burr.

Och visst är det konstigt att vi som bor i ett kallt land ändå inte fattat att det kan bli kallt på vintern och tar det lugnt i trafiken om det är halt ?
Anonym sa…
ett av de största mysterierna i vår tid är ju hur alla, särskilt kollektivtrafiksmänniskor, varje år blir lika förvånade av alla regelbundna naturfenomen. minusgrader, snö, löv på spåren, värme, osv. om det inte är 19,8 grader och vindstilla och en luftfuktighet på 88% så kan man ge sig på att både bussar, pendeltåg och tunnelbanor slås ut.

det är kallt i min lägenhet också, och på mitt rum på jobbet. överallt måste man frysa, utom när man går och handlar för då är man inomhus i tjock vinterjacka, och istället svettas man floder. hej mitt vinterland!

fast det är mysigt att sitta inne under en filt och mysa med tända ljus.
Matilda sa…
Björn >> haha, ja "hoppsan" kan man sammanfatta det hela med!

Cat >> Låter kaaaaaaallt!

Karro >> Helt underbart... :)

Maria >> Fingervantar!? Stackare!
Jag tror att alla fått för sig att växthuseffekten dödat vintern vid det här laget...

Fredrik >> Kollektivtrafiken är nog inte gjord för "extrema" väderlekar...
Alla verkar ha kalla lägenheter! Man kan ju fråga om det är någon som inte har det...