Ett högtravande mysterium

Det här är inget försök till att "modeblogga" (även om jag förstått att denna genre inom bloggvärlden är mycket utbredd och populär), snarare ett försök att förstå mode. Själv är jag hopplös när det gäller mode. Jag klär mig i det som är snyggt och bekvämt enligt mig själv, om det sedan råkar vara på modet just då är det ju en bonus för att det är lättare att hitta kläder eller vad det nu än må vara.



När det gäller skor är jag nog än mer hopplös. Jag har en förkärlek för skejtarskor (det är vad jag kallar dem i alla fall). Breda sköna "gympaskor" med plan sula och som (till min mors förskräckelse) inte ska snöras ordentligt. Det är också främst hiphopkillar i högstadiet som hasar sig framåt i dessa. I alla fall, högklackat går inte hem här. Jag förstår inte inte hur man ska gå i dem! Visst, jag har haft pumps när jag spelat teater (som jag med nöd och näppe kunde gå i) men de är ju långt ifrån så höga och smala som de som är på modet idag är. Nu har jag två frågor jag tänker ställa och dessa - vill jag förtydliga - handlar inte om fördomar eller förnedring av någon, jag bara undrar helt enkelt:
  1. ...hur folk kan gå i högklackat? Det verkar jättesvårt.
  2. ...hur folk som till synes inte kan gå i högklackat fortsätter att gå i dessa skor ändå. (Dessa personer har dessutom utvecklat en helt egen gångstil, knäna skjuts fram något mer än när man går "normalt".)

Det var allt jag undrade om idag :)

Kommentarer

Hilda sa…
hahahaha....ja du Matilda. Förra året när jag skulle på bröllop så gick jag till Din sko och det enda som gällde var höga klackar så jag prövade höga klackar. Jag var faktiskt för en gångs skull uppriktig mot peronalen när jag vinglade runt i höga klackar och frågade:
-Vänjer man sig eller???????
Jag kunde verkligen inte gå i dem.
Expediten kollade länge på mig när jag gick runt....sen sa hon
- Ja en del men jag tror nog du ska pröva några lägre för vissa lär sig aldrig....
-OK svarade jag....

Så jag har inga svar....hihi
Anonym sa…
Först vill jag tacka dig för att du tog dig tid & skriva allt det du gjorde angående min framtid. :) Jag vet att det är ganska dumt att hoppa av (om jag nu bestämmer mig för det) när jag har två terminer kvar. Jag tror nog mer att jag tänker på att om jag ångrar mig längre fram så är det lätt att fixa de två terminerna då. Men ja, jag har inte bestämt mig än. Har bara haft sån ångest sååå lång tid (ända sen du & jag läste historia ihop) för att jag inte vet vad jag vill. Fast jag får se vad jag bestämmer mig för, ska först höra mig för på diverse ställen om råd & liknande så jag inte gör nåt förhastat.

& angående Ika, hur kan man inte tycka om henne & Åke? :P
& introt är, som jag skrev i mitt inlägg, så bra så att jag fortfarande kan sitta & digga till det. :P

Sen det här mysteriet med högklackat. Jag klarar ut att gå i det relativt bra, om det inte är överdrivet höga klackar. Fast det krävs träning, & jag tränade flitigt på att gå i högklackat inför min konfirmation, & det har suttit i sedan dess.

Mysteriet om folk som går i högklackat fast att det ser ut som att de försöker ge sig på att gå styltgång (el. vad det heter), det är ett mysterium även för mig. Jag blir iaf lika störd på det varje gång jag ser en person gå så. Det finns faktiskt snygga stövlar utan klack, jag använder det alltid! :P

Låååång kommentar!! :P
Anonym sa…
Vi tänker lika när det gäller att klä sig. Jeans och gympadojor är bäst:)
Jag är en sån som nog inte kan gå i högklackat.
Fast jag skulle vilja. Jag vill gärna ha lite sådaär 50 tals stil och då skulle det vara snyggt med klack.
Jag har köpt högklackat, men eftersom jag bara har dem vid särskilda tillfällen , typ mitt bröllop, så får jag nog aldrig riktigt in den där cola högklackar gången.
Jag har coverse , ett par äkta och sen många kopior.
Converse har jag, alltås såna tennisskor
Och så kan man undra varför vissa t.o.m använder högklackat i melodifestivalen när de absolut inte har nån hållning i dem, som Sara Löfgren för ett antal år sen ;P
Patsy Stone sa…
vilket i-landsproblem:) kan man så kan man, annars kan man försöka att låtsas eller så struntar man helt enkelt i det.
Fast en del är faktiskt bekväma att gå i!
Anonym sa…
Jag är rädd för att jag inte kan hjälpa dig - har nämligen samma bekymmer! Jag kan inte heller gå i högklackat även om jag gärna skulle vilja kunna göra det men ...jag har gett upp - det får vara platta saker för mig eller helt enkelt låga klackar annars vinglar jag på som ett nyfött (knubbigt) föl!
Anonym sa…
Asså, vi är grymt lika i modetänket! Jag själv föredrar kläder som är bekväma, som jag finner trivsamma OCH snygga, och som jag okonstlat kan vara mig själv i.

Jag med föredrar sneakers och har inte burit ett par pumps sedan skolavslutningen 1989, då jag snubblade till och halvt stukade foten.

Men jag är grymt imponerad av de tjejer som lätt och elegant kan promenera i högklackat!
karro sa…
när någon som kan gå i högklackat är det supersnyggt, men oftast får man ett skrattanfall! hade en revolt när jag var 18-20 år då jag började bära galet höga klackar - eftersom alla sa att jag inte kunde ha höga klackar eftersom jag är så lång. såg nog rätt rolig ut när jag stolpade fram! men nu så är jag tillbaka på jorden igen. det är mycket skönare!
Matilda sa…
Hilda >> Oj, en så uppriktig men ändå lite småelak butiksanstäld. Hon kunde ha sagt det liiite annorlunda...

Emma >> Vem har inte ångest över studierna *suck*....
Jovisst finns det snygga stövlar utan klack! Tur är nog det, annars hade jag fått ligga på sjukhus med gipsat ben vääääldigt ofta ;)

Cat >> Ja vi gör nog det! :D

Den tatuerade mamman >> Converse duger alldeles utmärkt :) Har sett converse-kopior med klack, de var rätt så snygga faktiskt.

Sunbreakthrough >> Ja det är väl bara Amy Diamond som har gympaskor i melodifestivalen numera...

Molina >> Jepp, i-landsproblem var ordet

Nette >> Det är skönt att höra att man inte är ensam!

Nfavm >> Mode? Vad är det det? ;)

Karro >> Vad är maxlängden egentligen på en tjej för att hon ska få ha klackar?
Anonym sa…
Ja, det där med högklackat är svårt... Vissa ser ut som om de håller på att skita på sig när de går i högklackat, andra tycks klara det bättre. Jag tror att en del av knepet är att liksom lära sig gå "bakvänt". När man går med skor med helt plan sula, sätter man i hälen först, sedan mitten av foten och allra sist tårna. Med högklackat blir det nästan tvärtom. Där måste man snarare sätta ner främre delen av foten först, eller åtminstone samtidigt som hälen. Bara min hypotes.
Matilda sa…
Khadidja >> Hm... det verkar vara en rätt så invecklad inläringsprocess det där. jag tror jag håller mig nere på jorden ett tag till :)
Anonym sa…
Ja fråga inte mig! =P
Jag tillhör väl likt dig de som hellre använder sköna gympadojjor i olika former. Eller möjligtvis 2:an vart 5.e år när det är något pågång som kräver ett "låtsas-vara-tjejig-beteende" haha
Matilda sa…
Karin >> Utifrån kommentarerna här på bloggen verkar det som att jag kan dra slutsatsen att majoriteten av kvinnorna i det här landet (det är ju inga män som svarat) hellre går i plattsulade skor än högklackade. Lustigt egentligen, eftersom det känns som att nästan alla skor på marknaden har klack...