Melodifestivalsvånda

Jag vet att jag inte ska lägga ner så mycket energi på det här spektaklet som kallas för Melodifestivalen, men jag har svårt att inte göra det. Och just ikväll - när jag inte har något bättre för mig efter ha färdigställt en sommarjobbsansökan - så kommer jag att förflytta "lappen" till sängen och bulla upp med saft och kex medan musikkavalkaden streamas helt gratis från SVTs hemsida rakt in i mitt sovrum. Och jag kommer att våndas, jag kommer det. Jag slutar nämligen aldrig att förvånas över hur mediokra bidrag det är, år efter år. Just årets verkar nästan slå rekord, åtminstone om man ska utgå från förra veckans deltävling.

Det som gör just kvällens kalas till extra jobbigt är faktumet att det är nästan hundra procentigt givet vem som går vidare till final. Ja jag talar om Carola och Andreas Johnson. Carola vinner alltid, oavsett om det är bra eller ej. Och hur kul är det när allt är uppgjort i förväg? Och det är väl det som är mitt problem. Jag tillhörde nämligen den falang av svenska folket (av den delen som plågar sig själv med melodifestivalen) som de senaste två åren ville ha Andreas Johnson högst upp på pallen. Nu ställer han upp för tredje gången och det känns liiiiiiiite som att han använder Carola för verkligen vinna tredje gången gillt. Jag vet inte vad jag ska ta för ställning ikväll, å ena sidan diggar jag Johnson, å andra sidan är jag trött på Carola (ja, jag erkänner att jag diggade "Tommy tycker om mig" för 15+ år sedan). Jag vet inte om jag vågar trycka på flipp-knappen eller om jag måste trycka på flopp.

För övrigt är jag lite nyfiken på hur en låt om kebabpizzor kan låta. Annars så inväntar jag med spänning kommande deltävlingar då Eskobar och Nordman ställer upp. Calaisa kan också bli ett spännande inslag.

Nix, dags att ladda upp med lite myspys. Och intala mig själv att det här inte är ett världskrig, endast en del av jippot som kallas för Melodifestival...

UPDATE: 1½ timme och ett waffers-paket senare. Smulor överallt och jag är trött. Det här måste ha varit den segaste deltävlingen i historien, enligt min åsikt då. VARFÖR slösade jag bort min tid?? Jag börjar förstå varför Carola och Johnson placerades i detta startfältet, låten måtte vara än tjatigare än "I love Europe" förra veckan (som var mer klämtjäck). Favoriten idag måste nog utan tvekan vara tvillingarna i röd kostym.

UPDATE 2: Ytterligare en halvtimme senare. Det måste finnas någon salig själ som seglade över den avlånga landsstrippen i folkmun kallad för Sverige ikväll. Antingen det eller har svenska folket bättrat sitt musiktycke! Rogedal DIREKT till Globen, Carola och stackars Andreas får ta omvägen via Andra Chansen. Förlåt mig, men jag bara måste, jag bara måste: Mohahaha... Ser ni, tvillingar klädda i rött kan bara göra susen! :)

Kommentarer

Vi är falangkompisar!
Matilda sa…
Stella >> :D Haha, coolt!
Matilda sa…
Stella >> Haha! du är så gooo!
Joooo, jag vet! O det vet tvillingarna i rött med som du tippade! Så du är ju goooo du med! För att de vet med säkerhet att du röstade på dom, eller hur? Du ENGAGERADE dig från din softade, jag bryr mig inte...åhhh hur ska man stå ut attityd....eller hur?
:D
Anonym sa…
Helt ärligt, jag hade fullkomligt glömt av att det var dags för ännu en deltävling i melodifestivalen. Och jag är inte ett dugg ledsen för det, eftersom jag ändå inte tittar på eländet:)
Sarisen sa…
Jag råkar vara ett "Andra Generationen" fan. Kebabpizzan var la inte en av deras bästa kan jag ju säga, men jag har inte hört hela låten... Men snälla ge dem en chans till för de är hur kooola som helst och man kan inte sitta still till deras musik :). OH jag e oxå glad att inte Carvråla gick vidare direkt, hehe...
Anonym sa…
Håller med! Helt klart coolt att tvillingarna gick vidare! & var för väl att Carola bara gick till andra chansen, kan säga att ingen blev gladare än jag!!! :P

Ja, jag fattar fortfarande inte vad den där The Nicole (el. vad hon kallade sig) gjorde i melodifestivalen, hon kunde inte sjunga över huvud taget!

Håller med om att det är ett enda stort spektakel det här med melodifestivalen. Störigt att det ska vara en massa deltävlingar & grejer, två tredjedelar av låtarna är ju riktigt dåliga ändå...
Anonym sa…
Hahahahaha. Visst var det kul att de "bara" gick till andra chansen.

Älskar mysterier som detta :-)
Anonym sa…
Haha! Jag brukar inte bry mig om dessa deltävlingar alls men var hos en vän tillsammans med några fler vänner som ville se. Vi sa också "mo ha ha ha" när Carola kom till andra chansen ;D
Anonym sa…
ops - det var jag, inte anonym, för han är inte här.
Matilda sa…
Stella >> ja det var nog så, mitt tysta röstande gick med telapatisk kraft rakt in i SVTs växel :D

Cat >> Du missade inte så mycket :D Jag önskar att jag också hade missat det :)

Sarisen >> Inget ont mot Andra Generationen alls! jag har hört andra låtar med dem som är ruggigt bra! Dock var denna liiiiite enformig, även om början bådade gott!

Emma >> Vi engagerar oss alldeles för mycket tror jag! :D Det är ju bara en liten fånig lek :p
Ja inte kunde hon sjunga, men jag var tvungen att visa den för pojken som missade hela tävlingen. Och nu hör jag bara "Borka borka, rasborkaaaa..." i huvudet, en rätt så svängig låt men som hade fel sångerska... ja nä nu ska vi sluta klanka ner på henne tror jag :) Jag hade inte kunnat göra det bättre

Maria >> Haha, det var såååååååå synd om henne... ;)

Karin >> mohahaha... ;) Skönt att höra att jag inte var ensam, har kännt mig så elak och jag vill ju inte vara elak... :)
Åh, jag blev också så glad i lördags :D ÄNTLIGEN fick Carola komma ner på jorden lite :) /sunbreakthrough, f.d. sofi ;P
Matilda sa…
Sunbreakthrough/sofi >> Ja det kan nog vara nyttigt för kändisar, när de blir för populära och levt några år i rampljuset så tappar de ofta greppet om verkligheten. Känns det som åtminstone, fast så upplever kanske inte de själva det.