Tidiga jordgubbar?

Sedan förra veckan har det stått en kille utanför matbutiken och sålt jordgubbar. Svenska jordgubbar. Detta tycker jag verkar onekligen suspekt. Jordgubbar redan i mitten av maj? Hm... Ploppade de bara upp så där efter den där halva veckans värmebölja?

Av erfarenhet (har bott på landet i flera år med jordgubbsfält i alla vädersträck) så brukar de oftast inte komma förrän i juni. Fast det förstås, dessa kan kanske vara odlade i växthus. Fast det måste vara stooora växthus, för han har haft rätt så många liter jordgubbar med sig...

Kommentarer

AnnCharlott sa…
Jo man blir lite fundersam när svenska grödor av alla de slag dyker upp mer eller mindre mitt i vintern - som de plägar göra nu för tiden.
karro sa…
mums, jordgubbar! men om de är svenska undrar jag?
Anonym sa…
Åt spanska jordgubbar för någon vecka sedan. De smakade i stort sett ingenting. Mest sött.
Jag håller med anncharlott - man blir lite fundersam faktiskt.
Tror att det är båg för de Svenska från växthus är det sådan efterfrågan på och priset är HÖGT...så de brukar gå till exklusiva butiker o restauranger...men vad f-n..jordgubbe som jordgubbe?

O varför heter det inte jordkärring?
Anonym sa…
Har också sett de unga människorna i sina jordgubbsbås utefter vägen. Men jag har en annan fundering än varifrån gubbarna kommer.
Nämligen hur fanken gör försäljarna och vart tar de vägen när de blir kissnödiga??? Lämnar de båset och sätter/ställer sig i en buske?
e sa…
Onekligen ett mysterium. Har svårt att tro att de är svenska. Men var kommer de ifrån? Och är de så där små och söta som svenska brukar vara. Eller är de mer belgian blue (och smaklösa). Skulle kunna ge en hint om äktheten.
Matilda sa…
Anncharlott >> Ja det handlar om enstaka år innan det lanseras svenska clementiner och kiwifrukter i januari...

Karro >> ja du, det kan man nog inte riktigt veta

Karin >> Ska det vara jordgubbar så ska det vara svenska, och allra helst de man plockar själv! :D

Stella >> Ja du, lite jordkärringar hade väl smakat gott idag? ;)

Cat >> Somethings you just don't want to know...

E >> Haha, belgian blue jordgubbar! :D