Den mystiska väskan och andra sopmysterier

Det behövs en viss tag för att komma in i soprummet där vi bor. Så att andra inte ska kunna komma hit och slänga sitt skräp, förmodar jag. Men nästan varje dag så står det något utanför sophuset på gården. Oftast soppåsar vilket får en att undra om det beror på lathet eller att någon tappat bort sin tag.

Igår stod där en väska. Jag funderade då över ifall om det var min medborgerliga plikt att informera polisen om att det stod en mystiskt väska utanför soprummet. Jag kom fram till att det nog inte var det, för ifall de då hade trott det var en misstänkt bomb hade de ju fått utrymma hela huset. Och så glad över att behöva sitta ute och campa hela kvällen var jag inte. Så jag kom fram till att om den inte hade smällt till idag så var den nog rätt ofarligt. Och mycket riktigt, den har inte smällt ännu. Någon har faktiskt förflyttat den. Kanske var det någons om barmhärtigade sig över denna bag och lät den avsluta sitt lidande i en av soptunnorna.

Lite senare på dagen när jag försökte njuta lite av solstrålarna såg jag en man komma från en annan del av bostadsområdet med en ihoprullad madrass. Det är i och för sig inte så konstigt, folk bär på de mest märkliga ting numera. Denna madrass upptäckte jag senare stod utanför vårt sophus. Why?

Det kan finnas en logisk förklaring och det är att här ibland brukar stå en container där alla i bostadsområdet kan kasta grovsopor i. Folk kan ju ha fått för sig att den står här för jämnan och därför blir förvånade när de kommer hit med sina föremål och inte kan slänga dem. Och i stället för att då gå tillbaka med dem så låter de dem vila mot sophusets vägg. Lite som det är på tippen. Tippen här i stan har öppet fem eller sex dagar i veckan, vilka dagar det är står det stora och tydliga anslag om på grinden. Men åker man förbi där en dag då de definitivt har stängt så kan man slå sig i backen på att någon har parkerat en soffa på uppfarten!

Är det ren lathet det handlar om?

Kommentarer

Jag behöver en ny soffa!
Anonym sa…
Detta fenomen är nog väldigt vanligt. I mitt bostadsområde så är det återvinningsstationerna som får ta emot allt från gamla stolar till matrester. Trots att det bara är förpackningar som kan återvinnas där.

Jag tror att folk är både lata och rätt dumma i huvudet och att det är därför de dumpar sin skit där den inte hör hemma.
Anonym sa…
Jag är inne på Cats linje; folk är rätt dumma i huvudet.
Matilda sa…
Stella >> Hade du sagt ifrån i februari hade du kunnat få en av mig!

Cat >> Det verkar som att folk intalar sig själv att de bara kommer att källsortera om det är enkelt. Men så envisas kommunen med att göra tjugo olika kärl för olika saker och då ger de upp.

Linn >> haha, tydligen!