Skoskavstrubbel

För första gången på flera år har jag lyckats med att få rejält skoskav på båda hälarna. Aj! Skulle provgå ett par nya fina sommarskor och tänkte att det blir nog inte så farligt, jag ska ju bara gå en liten bit... Den lilla biten blev en längre bit när jag missade bussen tillbaka och beslutade mig för att få de där fjuttiga hållplatserna. Aj!

Så nu kan jag ju inte gå i de där skorna utan rejäla bandage över hälsenan. Och när det väl läkt kommer proceduren att upprepas. Aj! Vad göras? Jag har hört något om att man ska gå med fuktiga strumpor för att mjuka upp lädret (eller vad det nu är för material), men kan det verkligen stämma? Finns det andra tips på hur man undviker skoskav?

Kommentarer

Anonym sa…
Det enda tips jag har är att inte köpa finskor. Finskor är lika med skoskav för mig.
karro sa…
jag har oxå hört det där med fuktiga strumpor i men inte testat. men det kan ju inte skada att testa!
AnnCharlott sa…
Om jag har nya skor med skoskavsvarning sätter jag på ett sånt där compeed innan jag fått skoskavet och så "går jag in" skorna och sen när jag tror att de anpassat sig till mina fötter och compeeden ramlat av brukar det för det mesta var ok.
Matilda sa…
Cat >> egentligen är det ju sommarsandaler, men de är verkligen fiiiiiiiiiina, så jag vill ju kunna gå i dem om jag säger så...

Karro >> Precis, är bara rädd för att förstöra dem...

Anncharlott >> Det låter inte helt dumt, kanske kan vara värt ett försök.
Anonym sa…
Har lite liknande problem med mina nya fina skor. Min mamma säger att jag ska smörja in dem med ofärgad skokräm så blir de mjukare. (Hon hävdar att det ska funka om skorna är i skinn och mamma brukar ha rätt.)
Matilda sa…
Karin >> Det är tur att vi har mammor! :)