Sommarstiltje

Universitetskurserna har slutat för terminen och sommarschemat på jobbet har dragit igång. Livet har gått in i ett slags sommarskede och ett lugn tycks ha infunnit sig både hemma och på bloggen. I ärlighetens namn har jag varit alldeles för upprörd, arg och irriterad på alltför många saker de senaste dagarna för att hitta tillbaka till mitt mysterigrubblande humör. Inte ens nu när jag sitter vid tangentbordet kommer några funderingar flygande.

Det enda jag haft ro till är att läsa, märkligt nog. Vilket får mig att tänka på ett inlägg Anncharlott skrev nyligen, att enligt en "minienkät" (citat) så ändrar vi inte våra läsvanor under sommaren. Anncharlott, liksom jag, tyckte att resultatet var förvånande. För om man räknar bort all odräglig kurslitteratur så är det på sommaren jag har mest tid att läsa vad JAG vill (eller ja, alla böcker jag har samlat på mig från reor det senaste året).

Till helgen flyttar jag hem igen. Det ska bli skönt, även om det är kul att ha två katter springande runt här (förrutom när de leker ta-fatt klockan 03.30 på mornarna) så sover jag bättre i min egen säng. Då ska jag börja kampanjen "Matilda Semester'09". En sommar till utan riktig semester och jag kommer bli få en knäpp. Kanske dags att hitta ett jobb som ger mig betald semester... Kanske dags att lägga ner studierna (till ett ospecifierat yrke utan framtidsutsikter) och jobba heltid och inte deltid...

Avslutningsvis vill jag bara säga: sommarsol till er alla (och behagliga temperaturer på 20-25 grader)!

Kommentarer

Anonym sa…
mina bokvanor ändras på sommaren. då brukar jag läsa efter något ambitiös klassikertema. förra sommaren var temat ryska 1800-tals författare. i år är temat thomas mann och gustave flaubert.

stop naming dwars! är en av de roligaste replikerna från "vänner" (en av de serier som höll mig vid liv 1998).

Glad sommar till dig också! Hoppas du blir gladare snart och att vi ses, på ett eller annat sätt. om inte annat för att jag ska kunna få vara glädjespridare...
Anonym sa…
Jag läser helt klart mer på sommaren.
Hinner inte läsa så mycket när man jobbar heltid annars.

Glad midsommar:)
Matilda sa…
Fredrik >> Du är så ambitiös med dina sommarteman :)
En glädjespridare hade jag varit i stort behov av faktiskt, den här sommaren har inte börjat vidare bra...

Cat >> Det är kanske dags att en gång för alla avliva myten om att bibliotekarier skulle ha tid att läsa!
gla midsommar!