Konto eller kredit?

Den mest irriterande frågan - både för mig som kund och för mig som kassabiträde - måste vara "konto eller kredit?". En fråga som dyker upp på "babsen" och som ska besvaras med en 1:a för konto eller en 2:a för kredit. Hittills har jag aldrig stött på någon som besvarat det med det senare förslaget. En kollega menade att det måste vara en av de mest onödiga frågorna, men den måste ju ställas. Till saken hör också att det inte rör alla bankers kort, utan endast en banks. En enda bank har alltså lyckas med att både irritera och fördröja processen att betala med kort. Hurra! Jag funderar på att instifta ett hemligt pris som den första personen som väljer alternativ "kredit" ska få. Några förslag på vad? Kanske en ansökningsbroschyr till en annan bank?

Kommentarer

e sa…
Exakt - det är vansinnigt irriterande. Varför, varför, varför?
Fast det var länge sen de frågade mig om konto eller kredit.... Eller är det så att jag är van och har slutat lyssna, utan säger ja automatiskt.
Ett mysterium till dig: Varför svettas jag som en gris varenda natt som jag INTE har nattlinne? När jag har nattlinne svettas jag inte alls. Varför då, det skulle jag bra gärna vilja veta!
AnnCharlott sa…
Hm, jag tror inte att jag har den banken för jag kan inte påminna mig om att jag brukar få den frågan. Men det är ju konstigt att svaret inte blir kredit oftare för jag trodde att det fanns massor med människor som handlade massor på kredit hela tiden.