London calling

Topp 3 värsta yrkena i London* (alternativt topp 3 yrken jag inte hade velat ha där):
  1. Busschaufför
  2. Taxichaufför
  3. Bilist generellt

Det verkar vara en mardröm att göra något fordon i centrala turist-London. Att de införde trängselavgifter där är mer än befogat. Det som däremot inte känns lika logiskt är varför de har säkert ett tiotal busslinjer som traffikerar Oxford Street, varför inte göra det hela till en gågata? För övrigt ser jag det som en gåta att man ens behöver en bil i stor-London, tunnelbanan är både snabb och täcker de flesta ställena i stan.


*Tänk Oxford Street med tusentals turister och där det nästan går snabbare att gå från Marble Arch till Oxford Circus än att ta sig fram samma sträcka i en av de charmiga dubbeldäckarna (i vilka det för övrigt är förbjudet att stå upp när man åker på övre plan).

Imorgon tänkte jag filosofera över den nya musikaltrenden, tills dess går det bra att titta in lite nytt på Flitigt och Finurligt. Ha en fin dag!

Kommentarer

Hilda sa…
Nej jösses jag skulle aldrig våga köra bil i london!!! Ha det bäst!
AnnCharlott sa…
Välkommen tillbaka! I London skulle jag verkligen inte vilja köra bil. Tycker det är nog så svårt att gå där (tittar alltid åt fel håll).
Fru Tattoo sa…
Hej svejs!
Jag har skaffat mig ett obetalt extrajobb. Jag bloggar nämligen numera på Tidningen Hennes hemsida och låter Den Tatuerade Mamman vila under tiden.
Jag skulle uppskatta många besökare på min nya sida, så att chefen ser att jag finns och kanske erbjuder mig att skriva krönikor eller nåt.
NU skriver jag alltså under mitt egna "flashiga" namn i några månader, så klicka dig dit. Välkommen att fortsätta läsa min blogg på den nya sidan
Matilda sa…
Hilda >> Kan du tänka dig hur det måste vara att övningsköra där?

Anncharlott >> Tackar! Jo det tar sin lilla tid innan man vant sig vid att titta åt rätt hål. Även om de är snälla nog och skriva vid många övergångsställen vilket håll man bör titta åt...

Fru Tattoo >> Så roligt! :D Kikar in så fort jag kan!
Anonym sa…
ja, de är verkligen helt besatta vid bussar i England. Synd bara att de gamla bulliga är utbytta. Kunde de inte nöjt sig med att byta motorerna?
Matilda sa…
Fredrik >> Jo fast då hade de säkert fått byta allt annat också efter hand, muttrar, säten, stoppknappar... i slutändan är det nog billigare att köpa in en ny bussflotta. Fast de gamla var helt klart charmigare