En hårsmån från drömyrket

Jag hade äntligen kommit på vad jag ska satsa på med min utbildning. Det bara så PLING och så visste jag det. Egentligen har jag vetat det länge, det har varit en liten dröm, men jag har nog inte vågat tro på mig själv.

Jag sa till mig själv: Jag ska satsa på att söka in till UD:s diplomatprogram!

MEN!

Så enkelt skulle det ju inte vara. Faktumet att jag har (eller åtminstone nästan har) en humanistisk examen spelar inte någon roll. Den lilla lilla haken som gör det i princip omöjligt för mig att komma in beror på mina språkproblem. Jag är inte språkbegåvad, punkt. Matte kan jag. Geografi kan jag. Historia kan jag. Men språk, det fungerar inte. Och jag behöver kunna ett till för att ha chans att få en plats.

Frågan är... Ska jag återuppta spanskan och traggla glosa efter glosa tills jag kan skriva igen, men inte prata? Eller ska jag ge upp igen och hitta något annat?

Kommentarer

Anonym sa…
Sov på saken:) (jag vet bara vad jag själv skulle ha gjort och det hjälper ju inte dig)

Fikat var gott:)
Anonym sa…
kolla om det finns något språkkafé i närheten. (ett kafe där man kan sitta och konversera på lite olika språk med folk som behöver upprätthålla sina språkkunskaper eller behöver svenskan). märker du att du kan hänga med i spanska konversationen något med de kunskaper du redan har, kanske du kan försöka med tragglandet och ge det en chans. Synd att kasta bort en bra idé och ett språk som du tydligen påbörjat... :O) /Sarisen
karro sa…
UD:s diplomatprogram låter ju kanon! det beror ju naturligtvis på om du tyckte spanskan var okej eller om det var jättesvårt. kan du inte lära dig något av de nordiska språken som danska eller norska? det är väl iallafall inte lika jobbigt som spanskan? men norska/danska kanske inte räknas som ett tredje språk?
AnnCharlott sa…
En intensiv språkkurs på plats i Spanien kanske? Men försök i så fall att få bo i spansk familj (och helst en familj som är uslig på engelska).
Hilda sa…
Följ din ingivelse vet jag! Man vet aldrig var det leder. Kanske inte till det du hade tänkt men helt säkert till något riktigt spännande. KRAM!
Anonym sa…
Åk till ett spansktalande land på språkkurs och se hur det känns när du väl är på plats. Tror inte alls du är språkobegåvad- mer att det finnsolika sätt att lära sig språk för och att traggla glosor passar inte alla.

Ge inte upp din dröm för en liten hakes skull. Att kunna kommunicera med andra är ju jättekul! Heja!
Anonym sa…
oj vad länge sedan jag kommenterade (men jag läser alltid). tycker du ska ge spanskan en andra chans. att läsa på plats som någon föreslog är ju en bra idé. jag är ju en del av ud så då skulle vi bli kollegor om jag blir kvar!
Fru Tattoo sa…
Det är roligt att du känner att du har hittat vad du vill bli "när du blir stor". Om du verkligen känner att det är rtt så får du ge dig fasen på att du ska klara språket.
Det går säkert att lära sig språk på roliga sätt.
Kolla in den här sidan:
http://www.cleverwords.se/start.aspx
Anonym sa…
Jag tror absolut att du fixar att återuppta spanskan! Håller med de som sagt att det kan vara idé att åka till ett spansktalande land och vara där ett tag och lära sig språket på plats.

Vad roligt att du kommit på vad du vill göra! Låt inte en så lite sak som knaggliga spanskakunskaper stoppa det!
Anonym sa…
Fröken lilla....
För att bli diplomat måste man tro på sig själv, för hur ska annars de andra tro på en? Och följa ens diplomatiska tankar och råd. Och det är "bara" det du behöver. För språkbegåvad ÄR du!! Du förstår bara inte att det är lite svårt att lära sig nya språk eftersom du är tvåspråkig från början, och var ganska gammal innan du lärde dig ditt första "utländska" språk. Och diplomat tycker jag vore ett mycket passande yrke för dig!! Ska du och jag åka till Spanien tillsammans?
Undras varför du tror att du har svårt för språk? Tror nog att det har nått med "speglarna" o göra...tror du fixar det! Go!
Anonym sa…
Alltid kul med flera språk. Alla har ju läst spanska (utom jag), så satsa på något mer annorlunda. Ryska, kinesiska eller portugisiska till exempel.
Matilda sa…
Åh, tack alla för era rara och uppmuntrande kommentarer! :) Det ska nog bli något av mig med så småningom :D