Glädjedödare

Så här i jultider med julkalendrar här och var har jag satt det som vana att gå upp halv sju på morgonen för att kunna höra Klappkampen på P3. Detta trots att jag egentligen hade kunnat sussa sött någon timme till eftersom att jag tidigast börjar klockan tio (en deltidsarbetandes privilegium). Nåja, det var inte det som förbryllat mig nu i femton dagar. Vad jag har smått irriterat mig på när jag lyssnar på radion är programledarnas ivriga lucköppnande. Detta ska de göra så fort julkalenderns jingel är över och så ska det berättas vad som finns bakom luckan. Jag undrar helt enkelt: varför? De öppnar ju luckan fortare än vad jag hinner resa mig från frukostbordet och hämta min egen kalender och därmed är det inte längre någon överraskning vad som finns bakom lucka nummer 15. Förvisso är jag inget barn längre, inte enligt lagens definition, men jag finner ändå en liten förtjusning i att öppna luckorna. Numera stänger jag av radion så fort programmet är över så att jag kan få bli överraskad i fred.

Men det förklarar fortfarande inte varför de ska öppna luckorna i direktsändning. Är det för alla de som inte har köpt - den på tok för dyra - SR/SVT-kalendern? Eller är det för att programledarna delar min förtjusning i sagda ämne? Eller kan det vara så enkelt att de på radio (och jag förmodar att samma sak sker på TV) har en "grinchig"-ådra som vill förstöra andras nöje?

* * *

Ni som inte hunnit tävla har ytterligare två dagar på er. Eftersom jag är så överväldigad av så många som deltagit och så bra ni är på att gissa julkort kommer jag slänga in ett tröstpris! Till och med jag kan vara snäll framåt jul... :)

Kommentarer

Du får börja ha julkalendern vid frukostbordet, och skynda dig att öppna luckan under jingeln? :) Men då är det inte lika roligt kanske, man ska ju öppna luckan lååångsamt. Åh, bra att du påminde mig förresten, jag har ju en chokladkalender att öppna! (när man glömmer öppna chokladkalendern varje dag är det nog ett tecken på att man egentligen är för gammal ;))
Anonym sa…
Åååå, det påmminer mig om att jag inte har någon julkalender i år alls. Gud vad tiden snurrar på. Hjälp det är ju snart jul!
Matilda sa…
Sunbreakthrough >> Jo... men jag sitter så braaaa på min stol ;)
Haha, jag trodde inte man kunde bli för gammal för chokladkalendrar! Min mamma har en :D

Maria >> Ja hu!!! snart är den 2009!