Julkalendern med Anders och Måns

Helt plötsligt blev det december. Helt plötsligt har julkalendrarna börjat. Helt plötsligt.

När man har gått och väntat på något i ett halvår och byggt upp förväntningarna så är risken alltid att man blir enormt besviken. Jag skulle inte hävda att jag har blivit det. Visst, jag måste medge att årets tv-julkalender inte alls kan toppa LasseMajas Detektivbyrå somn gick för några år sedan, och visst är Skägget i brevlådan något skum. Men, den har värme och humor. Anders och Måns-humorn finns där, att den inte fungerar lika bra i barnprogramstappning väntade jag mig nästan (Hej Domstols barnporgramsförsök med Hej Rymden var ju ingen höjdare direkt). Jag tror att många saker går barnen förbi och är man inte är bekant med Anders och Måns sedan tidigare kan jag tänka mig att det blir en hel del höjningar på ögonbrynen runt om i landet.

Men jag ger tv-kalendern helt klart godkänt. Den vita sterila miljön med färgrika huvudrollskaraktärer tilltalar mig. Och Lages (Anders Johansson) ansiktsuttryck är underbara! Dock måste jag medge att radiokalendern är nog snäppet bättre (roliga sånger är alltid ett plus!).

***

Jag ser att ni har engager er i omrösningen om pris i årets jultävling! Det glädjer mig! Jag hoppas att ni kommer bli lika entusiastiska att delta. Förhoppningsvis kommer tävlingen upp under helgen, det är bara lite förberedelser som måste göras... he he...

Om ni inte har något särskilt att fördriva tiden med så får ni gärna kolla in vår karibien kryssning på Flitigt och Finurligt.

Kommentarer

Anonym sa…
Ååååå, har inte hunnit kolla än :-(
Matilda sa…
Maria >> Svt.se är snälla och lägger ut alla delar gratis :) (än så länge...)
Anonym sa…
Hej tänkte bara säga att jag har lagt ner min blogg. Ibland kommer jag titta in på din.
Må gott.
Tack för den fiiina kommentaren på mitt senaste! O jag tittar inte på julkalendern neeej....

;)
Anonym sa…
Mina två killar på 6 och 10 år gillar adventskalendern.
Jag tycker oxå den e kul. 6 åringen tom säger att "den äger" vilket skall tolkas som att den e råbra :). Radiokalendern är minst lika bra tycker bägge, och jag.
Det knasiga är att de gillade faktiskt "hej rymden" eller vad den nu hette oxå. Kanske jag har ovanliga barn? Med juste humor ;).../Sarisen
Matilda sa…
Cat >> :( Så tråkigt! Men du är alltid välkommen in här och det går också bra att maila :)

Stella >> Så lite så! :)

Sarisen >> Jag tycker du verkar ha väldigt skapliga barn :D Hej rymden var säkert väldigt roligt för barn, men jag insåg att jag nog var på tok för gammal för att ens kunna skratta åt eländet... Å andra sidan så var jag väldigt kluven till Hej domstol när det gick på radio, det var liksom kul varannan gång.
Hilda sa…
Hej vännen.
Jag har valt att stänga min blogg.
Maila mig på hildazheaven@hotmail.com så berättar jag varför.
Kram!!
mossfolk sa…
Jag har inte hunnit kika än men alla barn tycker visst att den är riktigt bra (och spännande :)
Anonym sa…
Kalendern är skitbra och växer stadigt! Inte i Suneklass förstås, men ändå bra. Och den växer.
Matilda sa…
Hilda >> Nej så trist! Inte du också :(

Mossfolk >> Visst är den bra :)

Tomas >> Du håller vist Sune extra kär har jag märkt. Själv var jag livrädd för den kalendern (tror att det beror på avsnittet där Håkan och Sune förvirrar sig i en affär och blir jagade av tomten, eller i alla fall något ditåt)
Hilda sa…
Tack MAtilda och jag fortsäter att följa din såklart!!!

Kraaaaam!!!