Mellantid

Förrutom att tvätta och att laga spagetti med köttfärssås till middag har jag inte den blekaste aning om vad jag ska göra idag. Jag vet inte om jag ska passa på att njuta. Hela förra veckan kände jag mig tvungen att göra nyttiga saker eftersom jag var ledig och tiden försvann skrämmande fort. Om en vecka börjar studierna igen på allvar och jag har fortfarande inte fått mina CSN-papper, har dock skickat efter dem igen för säkerhets skull.

Det känns som att jag befinner mig i en "mellantid", mellan det jag gjorde tidigare och skolstarten. En passage de rite, kanske?Jag har länge sagt att jag behöver Tre månaders semester, de senaste fem åren har jag som längst varit ledig i tre veckor. Efter en vecka hemma börjar jag känna att jag måste vara igång. Jag tycks vara blind för alla vardagliga mysterium dessutom. Dagen största problem har snarare varit hur jag ska få tag i Måns Nilssons och Kalle Linds bok Duvflöjtens härskare (follow-up från julkalendern) när jag lovat mig själv att inte köpa fler böcker.

Jag hoppas ni haft en fin helg! :)

PS. Jo förresten, jag undrar hur stor nyheten om "svenskkliniken" i Gaza kan bli. Varför måste svenskarna stjäla löpsedlar i kriget? Kliniken var inte enligt SVT inte ens i drift och inga svenskar skadades. Ja det är hemskt att förnödenheter förstördes och att palestinier nu inte kan få tillräcklig vård. Och ja, det är hemskt att civila mål bombas på båda sidorna. Men sluta att tryck in "Sverige" så ofta som möjligt. Kom igen, hjälp till att få en lösning till kriget i stället!

Kommentarer

Anonym sa…
Jag ska läsa sociologi ändå och d-kursen i etnologi till hösten. Blir nog bra. Jag längtar till att diskutera i grupper och att problematisera vår älskade vardag :-)
Anonym sa…
Ett stort mysterium är väl egentligen hur länge mänskligheten kan hålla liv i samma konflikt???
Finns det någon lösning???
Jag tror nästan inte det.

P.S har en pissdag idag, så jag kanske är överdrivet negativ D.S
mossfolk sa…
Jag tycker att det låter skönt med en sådan dag :)

Och håller för övrigt med dig om Gaza. Funderar även lite på vad det kommer sig att all media enbart speglar ena sidan av konflikten...
Matilda sa…
Maria >> Härligt! Akademiska diskussioner behöver inte vara så torra som alla tror :)

Cat >> Det är ju som ägg-konflikten i Gullivers resor, den blir aldrig löst för "ingen" har ett intresse av freden...

Mossfolk >> Ja du... media är ett komplext fenomen, de är sällan så neutrala och objektiva som de vill framställa sig, särskilt inte på ledarsidorna...
Anonym sa…
Du vet att csn har en hemsida där man kan fixa allt utan papper va? Fast du kanske behöver nåt special?

Svenska nyhetskanaler brukar vara specialister på att göra alla kopplingar till Sverige som går - hur långsökta de än må vara.
Matilda sa…
Karin >> Jag har varit där inne och kollat men då var alla funktionerna nere plus att jag måste ha en e-legitimation för att det ska funka... något jag inte har. Tyvärr :(