Matilda - nu med stegräknare!

I lördags inhandlade jag äntligen en fungerande stegräknare! För ungefär ett år sedan gjorde jag ett försök att bli lite mer aktiv, jag avskyr träning och ser springa som onödig tortyr. Då inhandlades en stegräknare för att få igång motivationen, en billig en dock, så det dröjde ju inte länge förren jag insåg att den där fungerar ju inte som den ska.

Men nu har jag alltså en fungerande en vid min höft. Detta gör jag inte för att gå ner i vikt utan för min hälsas skull. Jag behöver röra på mig och behöver en liten morot. Och skulle min rygg må bättre av att jag går lite mer så är det ett stort stort plus. (Måste erkänna att bland annat Karro och Hilda har inspirerat mig.)

Dock har jag redan stött på ett problem. Jag har nämligen vårtvättat cykeln och tagit ut den på en premiärrunda (och jag har börjat använda cykelhjälm! det är ju nästan så att jag har förnyat mig själv helt). Frågan är då vad jag ska göra med stegräknaren när jag cyklar. För tekniskt sett så gör jag ju "steg", eller åtminstone (cykel-) tramp som räknaren registrerar. Och eftersom jag rör på mig borde det räknas, tycker jag. Men hur lyder den hårda juryns* dom?

*Ja, er läsares dom! ;)

Vidare vill jag slå ett slag för demokrati och yttrandefrihet, skriv på för Dawit Isaak du med!

Kommentarer

Anonym sa…
Ingen aning, men det borde ju räknas som ett steg...

Jag har faktiskt en stegräknare i röran någonstans men jag har aldrig använt den. Kanske vore något?

Kraaaaaaaaaam och lycka till med trampandet!
karro sa…
all sorts motion ska räknas med i stegen! vi är med i Tappa.se på jobbet och där finns det en omvandlare om man inte har på sig den eller om man gjort en aktivitet där det är svårt att räkna stegen, det finns säkert fler omvandlare där ute i www.
cat sa…
Nej jag borde inte blogga från arbetet, men det gamla jobbet har ibland varit så ensamt och långsamt att jag liksom inte kunnat låta bli. Tycker dessutom att det är så tråkigt att ha datorn på även hemma, för jag sitter vid den 8 timmar om dagen på jobbet.
Men det blir väl blogging på kvällarna nu eller om jag hinner innan jobbet.

Lycka till med stegräknaren.
AnnCharlott sa…
Min arbetsplats har varit med i den stegtävling som Korpen anordnar och där gäller följande regel för cykling: Cykling 30 minuter= 2700 steg.
mossfolk sa…
Att inhandla en stegräknare har stått på listan jättelänge. Jag ska också... sen :)
Matilda sa…
Maria >> Tack för uppmuntran!

Karro >> Jisses, ska det omvandlas hit och dit! ;) Nåja, allt motion räknas säger du, det låter bra :D Tack!

Cat >> Jag förstår, som student sitter jag också mycket vid datorn, och det känns lite drygt att sitta vid en skärm så mycket...
Tack för uppmuntran!

AnnCharlott >> Hm, dte är ju ungefär så mycket räknaren registrerar också, så det låter ju ganska rimligt. Tack för tipset!

Mossfolk >> Haha, "sen" ja, den har jag också kört med lääääänge :D Men det kan inte bli för sent...
Anonym sa…
Äntligen är du rädd om det viktigaste du har! Och både kropp och knopp!
Kram till dig!