Sommarjobbspaniken

Som aktivt studerande och utan bistånd från CSN i tre månader på sommaren gäller det att skaffa ett sommarjobb. Ja, skratta på. Finanskris och världskollaps och klimatchock. Sommarjobb i dessa tider? Nej just det...

Det är i och för sig ingen ursäkt för att jag varit dålig på att söka sommarjobb. Jag har nog kommit till den där åldern att jag inte vill ta vad som helst, utan jag vill det ska vara kopplat till min utbildning på ett relevant sätt. Att det är första året som jag behöver söka ett sommarjobb på flera år spelar också in en del. Innan har jag varit garanterad jobb, nu helt plötsligt måste jag kämpa för det. Och efter ha varit så där äckligt självsäker på att jo, det kommer gå bra, infinner sig nu paniken något om nä, det gör nog inte det. Lite som när man var arton och inte fick något "riktigt" jobb. Skillnaden är idag att artonåringarna får jobben eftersom de har mindre utbildning och är yngre helt enkelt (vilket är en möjlighet för rekryterarna att spara in pengar).

På sätt och vis ser jag fram emot en sommar på gräsmattan med den där olästa traven böcker och språkkurser i spanska i hörlurarna. Men jag vet också att jag efter en vecka eller två hade börjat bli riktigt rastlös.

Men jag kanske ska fokusera på min magisteruppsats och ta sommaren som den kommer...

Kommentarer

Om du har möjlighet så TA sommaren med ro U läs den där traven med böcker för då gör du det du egentligen vill U det är det bästa kvinna kan göra...som hon vill för då brukar allt änd fixa sig på nått mystiskt sätt!
Linn sa…
Jag hoppas det löser sig. Helst av allt att du får en ledig sommar med ett fullt konto, men något säger mig att det inte riktigt rimmar med ordet student.

Själv tar jag plats på same old job som vanligt. Tryggt och bra visserligen, men också lite tråkigt. Hade varit roligt att testa sina vingar inom det yrke man faktiskt ska jobba inom om bara några månader.
Anonym sa…
ÅÅååå, så oplanerat som mitt liv är just nu har jag bestämt mig för att ge paniken fingret och ta dagarna som de kommer. Eftersom denna vår har varit knackig så skulle jag behöva läsa en sommarkurs samt plugga till omtentor i augusti. Orkar inte söka sommarjobb där det går 100 sökande på en plats som vikarien inom hemtjänsten.

Det ÄR jobbigt med hysterin som är nu. Jag trycker på paus :-)
Matilda sa…
Stella >> Det hade varit riktigt skönt att kunna göra det!

Linn >> Är du redan färdig med utbildningen!? Jisses, tiden går för snabbt och jag blir aldrig färdig med min...

Maria >> Jag behöver också en paus-knapp. Det tar för mycket energi att tänka på sommaren och tiden tas från det som är viktigt här och nu...
Karin sa…
Ska nog också skriva (färdigt) magisteruppsats i sommar. Kanske kan vi diskutera lite metod och annat sånt spännande... =)
Matilda sa…
Karin >> Ja det hade det varit! :)