Dagens upptäckt: arkiverade jordnötter

Frysfacksföreningar må vara svårslaget, men det är inte var dag man hittar 103 år gamla jordnötter*! Arkiverade dessutom! Två paket varuprover hade visst hamnat i en arkivbildares samling och ni kan nog enkelt föreställa er förvåningen när handlingarna skulle sorteras. Fikarastens samtalsämne var räddat!

Frågan är nu om det här kan vara Sveriges äldsta jordnötter. Och vad ska man göra med dem? Det lutar åt lite detektivarbete för en monterpresentation, men vi får väl se.

Jag kan upplysa om att varuproven nog gick hem hos kunderna för de beställde 5 respektive 7 säckar av denna vara.

*I uppriktighetens namn så står det ingenstans att detta är jordnötter, men vi var alla eniga om att det inte såg ut som något annat än just jordnötter.

Kommentarer

cat sa…
Låter helt fantastiskt, men jag skulle inte vilja vara sig se eller lukta på så gamla jordnötter ;)
AnnCharlott sa…
Men om de 103 år gamla fynden låg i paket borde det väl framgå vad det är? Eller var det helt anonyma små påsar/förpackningar? Jag måste erkänna att jag blir väldigt nyfiken. Du måste berätta mer.
Matilda sa…
Cat >> Haha, de stank i alla fall inte.

AnnCharlott >> De låg i två kuvert där det stod på hur många säckar som respektive kund hade beställt till vilket datum. Båda var förslutna men det ena hade antingen gått i sönder (eller så hade någon gjort ett litet hål i det) så nötterna hade trillat ut i arkivkartongen. Förhoppningsvis kommer vi finna mer detaljerade uppgifter bland de andra handlingarna, dock har vi inte hunnit så långt än.