Somliga går med trasiga skor, säg vad beror det på?*

Det har nu snöat mer eller mindre oavbrutet i två, tre månaders tid. Fortfarande verkar det vara en stor grupp unga personer som går i sommartunna tygskor. Förvisso är det svårt att hitta varma och praktiska vinterskor i år, på damavdelningen verkar det som att det är 10 centimeter höga klackar som gäller när det är glashalt på vägarna. Men har inte deras föräldrar någon barmhärtighet över deras förfrusna tår?

*Cornelis Vreeswijk

Kommentarer

Karin sa…
Jag har också förundrats över detta fenomen. Själv sliter jag fram raggsockar och kängor så fort det blir lite frost ute och tycker att det är alldeles fantastiskt bekvämt.
AnnCharlott sa…
Jag fick höra av en kollega som är mor till ett av dessa barn som envisas med att gå i canvasskor trots kyla och väta. Hon hittade ett par plastpåsar i hans strumpor, för att hålla vätan borta får man anta, men det är knappast effektivt mot kylan.
cat sa…
Ack den ungdomen och deras fåfänga :)
Matilda sa…
Karin >> Samma här, börjar inse att mina kängor (1-2 storlekar för stora som bara åker fram när det är stora mängder snö) nog inte orkar så många vintrar till. Tror de har varit med i minst sju år nu...

AnnCharlott >> För att använda ett klassiskt uttryck "Dagens ungdom!!" Plastpåsar I strumporna... vojne vojne...

Cat >> Haha! Jag kan riktigt se framför mig en trend i sommar när de kommer i sina flippflopps med tår som lidit av akuta förfrysningsskador