Books, books, books

Håller på för fullt att packa ner mitt bohag samtidigt som jag i fantasin inreder mitt nya hem. Det är inte klokt vad många flyttkartoner och bananlådor det går åt! Jag har visst på tok för många böcker och andra världsliga ting. Och då har jag ändå kastat en hel del och hivat iväg några kassar till loppis.

Böckerna är det svåraste att göra sig av med. Hittills så är det nog 2-3 pappkassar, men då jag är lite snål på den fronten så är många av dem fortfarande kvar hemma. Vissa av dem jag sorterade ut är väldigt fina och några har inte ens kommit i svensk översättning än, så de tänkte jag sälja på loppis själv och få in en slant.

Och småslantar är nog vad jag behöver ta tillvara på just nu. Hittade min drömbokhylla nu i helgen. Jag har varit på jakt efter ett smart hyllsystem ett tag men inte varit så sugen på IKEA:s alternativ. Men så i en märklig inredningsaffär som var proppfull med märkliga ting så stod det några bokhyllor gömda bakom en trappa. Boknäs var namnet och är en serie som går att komponera ihop på hur många olika sätt som helst. Det jag gillar mest är att vitrindörrarna fälls uppåt och inåt.

Skärmdump över början på min drömbokhylla. Från botten: sockel med lönnfack, pärmvitrin med trädörr för stora böcker/LP-skivor, "barskåp" och sekretär, 3x vitrin variant lägre och på toppen krönskivor. Bredd 174cm, höjd 201cm och djup 39/31cm. Här kan du se hur det kan se ut på riktigt.

Kommentarer

cat sa…
Hoppas du får din drömbokhylla :)
Kan inte låta bli att undra över vilken art de överviktiga fåglarna är som finns där du bor? :)
AnnCharlott sa…
Den bokhyllan skulle jag också kunna tänka mig. Men jag får nog hålla till godo med den gamla lagerhyllan även fortsättningsvis. Den rymmer otroligt mycket.
Matilda sa…
Cat >> Ja du... vad kan det vara för fågel? Den ser inte ut som en kråka (kråkorna här är mindre och gråsvarta) eller skata. Mer som en ofantligt stor koltrast. Jag vill säga korp, men det slår mig att jag inte vet hur en sådan ser ut heller.

AnnCharlott >> Låter som en praktisk hylla, den där lagerhyllan.
cat sa…
Korpar är gigantiska. Mycket större än kråkor. Du får fota av en av de tjocka fåglarna och lägga upp en bild här :)