Harrods

Det är tacksamt när det kommer svenskt besök till London eftersom jag får chansen att skina lite genom att visa runt folk i områden som de kanske inte hade upptäckt annars. Det var nog en månad sedan jag sist pratade svenska och det helt plötsligt var jag osäker på dialekt och ord. Jag tänker nämligen i en salig blandning av svenska och engelska.

Nåväl, i fredags fick jag äntligen en ursäkt att uppleva Harrods (alla tidigare försök har varit när det varit stängt). Hade jag varit lite mer våghalsig hade jag tagit fler foton än bilden ovan som är från den Egyptiska trappan. Nu gick vi inte igenom allt, utan tittade lite snabbt här och var. Entréplanet var helt klart mest intressant med mattorget. Vi var alla väldigt sugna på glassdesertena! Men priserna låg runt £15 (med några undantag både upp och ned)!

Den forna egyptiske ägaren har verkligen satt sin prägel på shoppingpalatset, både dekorationsmässigt och till viss del även på klädutbudet. Tydligen ska det finnas (eller ha funnits) något slags minnesskrin till minne av Lady Di och hennes pojkvän, men detta missade vi.

Jag köpte inget, även om jag ville ha den traditionella gröna påsen. Kanske vid något annat tillfälle...

Kommentarer

Karin sa…
Minns att min pappa var där en gång och kom hem med en julgranskula. Enbart för att få en grön påse till fru och barn...
cat sa…
Det enda jag någonsin handlat på Harrods var glaskulor när jag var 11 år gammal :)
AnnCharlott sa…
Hm, märker att det var länge sedan jag var på Harrods (och att jag har dåligt minne) för jag minns varken Egyptiska trappen eller de gröna påsarna - och jo, jag handlade. Det minns jag i alla fall. Supergood marmelad.
Matilda sa…
Karin >> Det var säkert en mycket fin julgranskula på köpet?

Cat >> Min vän köpte 1 kg jelly beans, inget är för smått för Harrods :)

AnnCharlott >> Mattorget ska definitivt utforskas i mer detalj så småningom!
Lustigt, jag trodde att de gröna påsarna hade varit signaturmelodi sedan starten, men det är kanske ett nytt påfund