Musik i tunnelbanan

I tunnelbanan finns det reserverade halvcirklar för "gatumusikanter". Platser där de kan stå och spela och få en liten slant. Ibland står det riktigt bra musiker, men allt för ofta är det någon med förinspelad musik och en saxofon eller annat blåsinstrument som spelar med i låtarna. För det mesta låter det alltså inte särskilt bra. Ändå verkar det vara en lukrativ branch eftersom stationerna oftast har sina stammisar (eller så är det bara inne med att lära sig spela blåsinstrument).

De brukar få lite småskrammel av folk som springer förbi dem, så något ekonomiskt intresse måste det ligga bakom. Om man bortser från möjligheten att de köpt ett månadskort måste de spela hem mellan £1.90 (reskort) - £4 (kontant) för att kompensera för biljetten de måste köpa för att komma in i själva tunnelbanan.

Eller så gör de det för nöjes skull, för att öva sina låtar utan att störa sina grannar.

Trots att jag egentligen vill uppmuntra folk att vara kreativa och uppfylla sina egna drömmar, så är det en liten del av mig som skriker om kvalitetskontroll på tunnelbanemusikanterna!

Kommentarer

Anja sa…
För några år sedan lyssnade jag och en kompis på en man som spelade i t-banan vid Mariatorget. Hon gick fram för att ge honom lite pengar men han tackade nej och förklarade att han är där ute och spelar eftersom han inte får göra det hemma. Tydligen hade han inte tid på dagarna och när han väl kom hem så var klockan för mkt. Han älskade bara musik och klarade inte av att aldrig få spela så han gick till t-banan så ofta han kunde. Jag tyckte faktiskt att det var lite fint...och han var riktigt duktig också.
Matilda sa…
Anja >> Vilken härlig historia! Jag har som sagt inget emot bra musik, men tutande och blåsande till förinspelad musik börjar gå mig på nerverna...