Räknefel II

Att planka på tunnelbanan är relativt svårt, men inte helt omöjligt (detta är ett teoretiskt påstående då det är baserat på observationer och inte på experiment). Bussarna däremot är det enklare att tjuvåka på, under förutsättning att det inte är buss nr 29 den är för tillfället punktmarkerad, en vän råkade ut för ca 8 kontroller på en vecka, två gånger under samma rutt dessutom.

Om man nu skulle få för sig att planka och en kontrollant haffar en, så bestraffas man med en bot på £50. Betalar man dock inom tre veckor belönas man dock med ett avdrag på £25.

Det osar lite falsk matematik här.

Kommentarer

AnnCharlott sa…
Hm, vilken bakvänd taktik med faktureringen. Men den kanske fungerar. Borde testa det på våra kunder. Påföra förseningsavgiften för de som betalar i tid.
cat sa…
Jag skulle nog inte våga planka jag.
Hanna sa…
Det är det där med zonerna som gör det jobbigt. Eller så var det när jag var där för hundra år sen. När vi åkte till zon 2 funkade busskortet in, men inte ut. Men det var inte alltid maskiner ut. En gång stod det istället en kontrollant där. Då var vi plötsligt väldigt svenska, blonda. Men vi var också väldigt unga.