Census Day

Vart tionde år måste alla som bor i Storbritannien delta i en folkräkning. Idag var det dags igen. Det är en slags statistisk undersökning om vem som bor här, vilken nationalitet de har, vilket pass de har, vilken etnicitet de tillhör, religiös tillhörighet, vart de bodde tidigare, vad de jobbar med, vilken utbildning de har och hur de tar sig till jobbet. Varje hushåll är enligt lag tvingade att skicka in en blankett eller fylla i den på internet. Därtill så ska varje person som på denna dag tillhör hushållet eller enbart är där som gäst fylla i en del var. För min del blev det en massa svar av "Sverige" och "svensk"

Jag gillar idéen med folkräkningen. Men frågorna är ganska intetsägande, åtminstone för att vara av intresse för till exempel kvantitativ forskning av folks vardagsvanor. Dessutom är 10 år en ganska lång period, saker och ting hinner hända där emellan som missas. Kritikerna hävdar att det dessutom är för dyrt och inte gör någon nytta.

Mer information om folkräkningen går att hitta här.

Kommentarer

Anja sa…
På tal om något helt annat, tack så sjuuuukt mycket för Express Scribe tipset!!! Nu funkar det så mycket bättre, I love it! Och det bästa: så enkelt att installera och greja. Jag brukar misslyckas med sånt på löpande band men det gick smärtfritt här. Tack!
Ewa sa…
*suck* De är ju galna i Storbritannien... Aldrig hört talas om folkbokföring? Nä, det har de inte.
cat sa…
Låter väldigt omständigt och ganska knasigt.
Jag kommer ihåg när man här i Sverige var tvungen att fylla i en enkät om sitt boende, där det av någon anledning var viktigt att fylla i hur många fönster man hade.
Matilda sa…
Anja >> Visst är det smidigt och bra! Kul att jag kunde underlätta ditt arbete :)

Ewa >> Nix, det är alldeles för komplicerat...

Cat >> Haha, det skulle inte förvåna mig om någon analytiker kom fram till att folk som hade färre än 3 fönster var mer deprimerade på grund av för lite solljus eller att de tjänade mindre än de som hade mer än 10 fönster.