Halvlek

Vips så var terminen över. Hade sista lektionen igår. Nästa vecka är det "reading week" och hela april månad är det vårlov. Lov och lov... 3 uppsatser, 1 praktisk uppgift samt förberedelse för en salstenta. Den stora mastersuppsatsen ska vara inlämnad om ett halvår. Det brittiska skolsystemet känns återigen väldigt märkligt. Jag känner inte mig ett enda dugg förberedd att varken klara salstenta eller skriva en stor uppsats i antropologi. Särskilt inte med tanke på att sista lektionen på vår core course i måndags var den lektion vi hade behövt ha som allra första lektion i höstas.

För er som undrar vad jag hållt på med så kan ni få en försmak på en bok en av mina professorer snart släpper:

Tales from Facebook - Daniel Miller.

Kommentarer

Anja sa…
Men åååh! Det här är ett typiskt exempel på folk som kan få mig både att vilja ge upp etnologin och bli forskare på livstid. Jag kan aldrig förstå den fantasi som finns bakom en idé. Trinidad! Jamen kom igen! Aldrig att jag hade tänkt tanken ens. Hur gör man?! Hur komme man ens på ATT man kan forska om det? Förresten, vad ska din uppsats handla om? Något inom samma ramar som tidigare?
Hanna sa…
Lov lät ju trevligt. Det andra, not so much. Läste studiebarometern idag om förväntningar på de olika fakulteten på uni. Tror att svenska universitet är betydligt slappare än andra. Eller, de har i alla fall ett annat upplägg. Kräsnare studenter, eller latare.
Matilda sa…
Anja >> haha, Miller har gjort en hel del forskning i Trinidad, han är väldigt förtjust i landet. Han har tidigare gjort en studie om internet i Trinidad så därför blev detta en logisk uppföljning. Men boken står också i relation till hur transnationella familjer i Philippinerna håller kontakten. För övrigt går det att hitta artiklar han har skrivit om Trinidad och jul, Trinidad och bilklädsel... Men jag föredrar nog böckerna som handlar om konsumption i London - A Theroy of Shopping och The Comfort of Things.
Angående masteruppsatsen så blir det i relation med köket och mat, mer vill jag inte avslöja här och nu ifall någon skulle sno idéen ;)

Hanna >> Det finns både för- och nackdelar med det svenska systemet. Jag kan också säga som så att jag nog lyckats välja det masterprogram på hela UCL som har MINST att göra! Och med minst menar jag att jag faktiskt kan sova normala tider och ha socialt umgänge då och då...