Glasgow

Nej, jag har inte varit ute och rest igen. Har bara varit mitt uppe i uppsatsskrivande och glömt bort att ladda upp bilderna från Glasgow. Vi var inte helt förtjusta i staden, kan dock bero på hemskt grått och vått väder och att området vi bodde i inte var särskilt motiverande alls. Men på 24 timmar hinner man kanske inte att bilda sig en rättvis uppfattning om staden. Här är i alla fall ett axplock av det mer intressanta. Det finaste vi såg i Glasgow var faktiskt tågstationen, dessvärre blev det inga bilder från den.

(Nu har förresten temperaturen här i London gått under 20 grader igen efter flera dagar med temperaturer upp mot 27 celsius, så nu är det kanske dags att lägga lite mer energi på uppsatserna och kanske till och med försöka sig på att repetera två terminers studier till den skrämmande salstentan...)

GoMA - Gallery of Modern Art. Yes, mannen på hästen har en trafikkon på huvudet. Vi hann aldrig gå in dessvärre. Staden är full av museer som verkar intressanta.

Skylt utanför GoMa
Glasgow Necropolis.
Madonnan inspärrad i ett privat mausoleum.
Bisarr ängel, klicka för att få närbild.
Shopping arcaden Princess Square.
Roliga toalettskyltar i the Lighthouse. De sitter bara någon decimeter över golvet. Och hur tänkte de sig att rullstolsburna skulle ta sig upp för trappan?

Håller precis på att planera sommarens äventyr. Det blir några dagar uppe i Northumberland (Newcastle-upon-Tyne, Beamish, Hadrian's Wall, Holy Island med Lindisfarne, Berwick-upon-Tweed och Alnwick castle där de filmat både Blackadder och Harry Potter). Eventuellt blir det en sväng till Irland igen, priserna är löjligt låga och det var en del som inte hanns med i februari. Skriva mastersuppsats? Nä, det är inte lika kul... ;)

Kommentarer

cat sa…
Jag har i princip bara sett tågstationen i Glasgow och så lite genom en taxivindruta. Jag var inte imponerad av det jag såg.