Slutspurt

50% är nu avklarat. Resterande 50% - det vill säga mastersuppsatsen - ska klaras av på fyra månader. Cirka 50 sidor med dubbelt radavstånd, 15000-18000 ord. Låter kanske enklare sagt än gjort, men det ska nog gå an.

Salstentan var inte rolig. Av 16 frågor skulle två stycken besvaras inom loppet av två timmar i form av uppsatser med tydliga argument. Eftersom det var si så där fem år sedan jag gjorde en salstenta på universitetsnivå (1800-1900-tals historia) och dessförinnan inte haft tentavana sedan gymnaiset så är det ganska enkelt att föreställa sig hur det gick. Jag är och förblir en motståndare till denna slags tentamen.

Lite skrämmande att det snart allt är över och att jag nog borde ta och leta jobb snart. Jag som fortfarande inte riktigt vet vad jag vill göra. Betygen räcker inte till för en doktorandtjänst, inte i England i alla fall. Har skaffat mig ett volontärjobb på en av Londons största turistattraktioner som förhoppningsvis ska styrka både mitt intresse för kultursektorn och mitt ganska spretiga CV. Just nu oroar jag mig inte, det finns inte riktigt tid för det. I första hand handlar det om att skriva en uppsats och att ha lite kul medan studentlivet faktiskt varar.

Hoppas allt är väl med er! Trevlig helg!

Kommentarer

AnnCharlott sa…
Oj, jag blir alldeles kallsvettig bara av att tänka på salstentor och uppsatsskrivande. Jag hela studiegrejen faktiskt. Har iofs gått en del vidareutbildningar under årens lopp, men det har varit mer i form av kurser oftast med stora inslag av praktiskt arbete.
Karin sa…
Heja!
Kul med volontärjobb! Det där med att styra upp sitt cv är alltid lite jobbigt...