Lägesrapport

Kom tillbaka till London i förra veckan när upploppen nått sitt crescendo. Trots att mitt område var med någon mindre incident förskonat var det ändå pubbar och affärer som bommat igen fönster och dörrar med playwoodskivor. Polisen närvaro var också betydligt påtaglig Allt har återgått till sitt normala med undantag för diskussionerna som levt kvar. Domstolarna arbetar igenom åtalen på löpande band och unga människor döms till höga fängelsestraff för att ha skapat facebook-grupper eller stulit en läsk. Det hela går väldigt snabbt och man kan undra hur rättvist det egentligen är. När premiärminstern talar om barn utan fäder som en av många orsaker till samhällsproblem blir i alla fall jag väldigt orolig. Samma premiärminister drog igenom höjningen av studieavgiften i våras som nu gör att färre har råd att gå på universitetet och fler kommer gå arbetslösa. Jag är för att de som deltagit i upploppen på ett eller annat sätt ska få ett straff så att de lär sig av sina konsekvenser även om de redan ångrar sig. Men det finns olika grader på straffskalan. Obligatorisk samhällstjänst där de får hjälpa till att laga butiker som slagits sönder och arbeta med de butiksägare som förlorade allt skulle förhoppningsvis lära dem hårt arbete och ödmjukhet.

I övrigt är det uppsatsskrivande som gäller. 6-7 dagar i veckan. Effektiviteten är dock lite svajande. Normalt sätt arbetar jag som bäst på morgonen, dvs från 9 när biblioteket öppnar fram till lunchtid runt halv ett. Sedan går det brant utåt. Eftermiddagen spenderades idag med att prata med kurskamrater i ett tomt datorrum i tre timmar. Efter ha lyckats skriva 3-4 rader totalt under denna tid förflyttade jag mig hem till en vän och drack te och pratade i ytterligare tre timmar. Inte undra på att jag är helt slut varje kväll när jag kommer hem! ;)

Kommentarer

karro sa…
Skönt att det är rätt lugnt i ditt område, tänkte på dig
cat sa…
Usch ja det är tråkigt med upploppen. Tycker också att samhällstjänst skulle vara ett bättre straff för många av dem.

Vi verkar ha samma tid på dagen då vi är effektiva :) Efter kl 14 är jag helt värdelös på att få något vettigt gjort.
AnnCharlott sa…
De där "löpande band"-rättegångarna känns som en farlig väg att gå. Samhällstjänst vore ett bra straff för de som begått mer lindrig skadegörelse, men om de får fatt i någon av dessa "proffs"-aktivister så tycker jag inte att de ska slippa så lindrigt undan. Men som sagt, först och främst riktiga rättegångar och ordentlig bevisning innan man fäller någon.