Titel-hierarki

Eftersom det blivit hög tid att söka jobb och det ärligt talat var ett tag sedan jag skrev en seriös jobbansökan kände jag att jag behövde lite träning. I Storbritannien använder de sig ofta av ansökningsformulär på internet och dessa är rätt kniviga, inte nog med att det tar timmar att fylla i all erfarenhet man har sedan ska man svara på en hel del frågor om sig själv i relation till jobbet. Ofta vill de att man lyfter fram exempel som styrker det man hävdar att man kan. Det är tufft, men jag har insett hur nyttigt det är eftersom det lär mig hur jag kan skriva ansökningsbrev när jag kommer tillbaka till Sverige. Om nu inte någon av de här "tränings"-ansökningarna skulle ge napp vill säga.

Här i UK är de ganska nojjiga med alla titlar. De vill alltid att man fyller i Miss, Mrs, Ms, Mr, Dr osv varje gång man handlar över internet, fyller i en utvärdering, öppnar bankkonto, gå på gym... Titel-hysterin känns väldigt tröttsam. Inte nog med att man separerar gift från ogift (gäller dock inte män som alltid är Mr), man från kvinna, det finns en hel vetenskap i titel-hierarki! Se nedan på exempel hämtade från en av de här tränings-blanketterna jag roat mig med:

(Klicka på bilden för att se texten bättre.)
Inte nog med att man kan vara the Right Honourable, det går att vara the Right Honourable Sir eller Lord. De flesta vet jag inte ens vad det betyder! Och man kan fråga sig om det är någon annan än administationen för kungahuset som har koll på skillnaderna...


Hade varit kul att fylla i Pipe-Major, The Honourable eller Duchess (man kan fråga sig vad skillnaden är att vara Duchess och the Duchess) men som vanligt får man nöja sig med Miss.

Kommentarer

cat sa…
Ja jösses vad det är skönt att slippa alla titlar!
Kul att du som jag uppskattade krackelering i en av mina skyltar. Jag såg direkt att en närbild behövdes.
Lycka till med jobbsökandet!
AnnCharlott sa…
Det är ju faktiskt galet att man gör skillnad på gift och ogift när det gäller kvinnor, men inte när det gäller män. Alla de övriga varianterna på titlar är så helgalna att jag inte ens vet hur jag ska kommentera dem :)
Karin sa…
I Tyskland har man frångått Fräulein och kallar alla kvinnor för Frau - oavsett om de är gifta eller inte. Känns klart mer jämställt.
Hanna sa…
Dags för Storbritannien att komma in i matchen och lämna medeltiden?
Anonym sa…
Undrar vad för straff man får om man felaktigt råkar titulera sig lady eller Dame. Undrar om man får mindre straff om man "byter ner sig" rent personligt eller om man får en högre bot för Leutenant Colonel Sir än för "bara" Leutenant Colonel

de är knepiga de där britterna :o)!!!
// Sarisen