Återvändande bokglädje

Det känns så härligt befriande att plötsligt ha ro att läsa skönlitteratur efter ett år av i princip bara antroplogiska texter. Att läsa sittandes ståendes tunnelbanetåget i rusningstrafiken gör det betydligt lättare att skärma sig från faktumet att för många människor trängs på för liten yta.

Det är lustigt hur studier kan få en att tappa lusten att läsa. Men sitter man flera timmar om dagen på biblioteket och bläddrar i böcker och läser artiklar online så är man ganska trött i ögonen när man kommer hem på kvällen. Å andra sidan så vet jag ju inte hur pass logiskt det egentligen var att sätta sig vid datorn på nytt när man kom hem bara för att glo på någon fånig serie. Mycket märkligt att jag inte har glasögon än, så mycket som mina ögon utsatts för datorskärmar.

Nu behöver jag goda lästips! Helst på engelska. Och allra helst bladvändarböcker. Inget tungsmält just nu, bara böcker som griper tag i en direkt och som får tiden att bara flyga iväg. Alla tips emottages tacksamt!

Kommentarer

Bokmamman sa…
Barbara Kingsolver är en favorit hos mig! Pigs in Heaven eller Prodigal summer, kan jag varmt rekommendera. Berör också ämnen som jag tror du gillar!
Karin sa…
Läs "A Song of Ice and Fire" av
George R.R. Martin - hela serien!

Eller vad som helst av J.D. Salinger förutom Catcher in the Rye...
Matilda sa…
Tackar för tipsen!
Dessvärre var det bara "Catcher in the Rye" som fanns tillgänglig på Bookmooch just nu. Men ska hålla ögonen öppna i bokhandeln/secondhand affärerna.