13 - How are you sleeping these days?


"Across London, people wake up from an identical, terrifying dream. At the same moment a young man named John returns home after years away to find economic gloom, ineffective protest, and a Prime Minister about to declare war. But John has a vision for the future and a way to make it happen."


När jag läste de här orden i en folder från National Theatre i somras visste jag direkt att 13 var en pjäs jag ville se. Och igår blev det äntligen av. Mike Bartletts pjäs är skrämmande aktuell och produktionen helt fantastisk. Den ger publiken en nyanserad bild av verkligheten, sett både utifrån idealisterna och politikernas synvinkel. Utan att avslöja allt för mycket så spelar den mycket på dikotomierna gott och ont, rätt och fel. Både jag och min vän var överens om att det här var bland det bästa vi sett på väldigt, väldigt länge. Vi gick direkt och köpte boken, det tryckta manuset i bokaffären efteråt.

Så är ni i London i december eller början av januari så tycker jag verkligen att ni ska gå och se den! Det finns billiga biljetter för £12 och för de ca 130 kronorna får ni kvalitet och förhoppningsvis en tankeställare.

Kommentarer

cat sa…
Låter som en väldigt spännande pjäs :)
Hanna sa…
Härligt med riktigt bra teaterupplevelser. Borde gå på teater oftare.