Wordfeudande

Att söka jobb åtta timmar per dag är ganska orealistiskt. Vad som är mer realistiskt är att spä ut arbetssökandet med:
  • Maniskt dagligt bloggande.
  • Bloggsurfa (a.k.a. gå bloggenader som en Blue Maple Tree så fint kallade det när hon fortfarande bloggade).
  • Musikvideo-surfa på YouTube och finna band som To Kill A King.
  • Göra deltagandeobservationer på ämnet Wordfeud.
Jag hade förväntat mig betydligt mer av Wordfeud. Trodde åtminstone att det fanns någon slags statistik över vunna alfapet-omgångar och rekord-ord. Men nix. Dessutom är jag skeptisk till de märkliga böjningar av ord som spelet tillåter. Jag hade väldigt svårt att förstå dess tjusning, fram tills jag insåg att det var random-spelplanen som attraherar spelarna. Möjligheten att lägga ord som generar flera hundra poäng tycks vara en motivation till spelandet. Själv föredrar jag nog gamla hederliga alfapet där man sitter vid samma bord och kan samtala och bråka om reglerna. Men, jag antar att det är bra att folk tränar sitt ordförråd. Vem vet, kanske svenska folket blir bättre på att stava!?

Slutsats: Jag behöver ett jobb* så att jag kan hålla mig sysselsatt med "viktiga" saker.

*Dvs ett jobb som fyller ut glappen mellan timjobbet och volontärjobbet och som gärna får täcka hyran.

Kommentarer

Hanna sa…
Ett jobb är fint på alla sätt. Men det är också skönt att njuta av extra ledig tid. Det gjorde i alla fall jag. Hm, ganska länge.
AnnCharlott sa…
Jag är inte så förtjust i random-spelplanen. Med den är risken stor att det blir väldigt ojämna matcher och då försvinner ju spänningen, tycker jag. Däremot föredrar jag Wordfeud framför Alfapet för att man kan ha flera spel igång samtidigt och kan spela lite när man tycker, på buss och tunnelbana.
För övrigt: Lycka till med jobbsökandet.
Matilda sa…
Hanna >> Det är absolut härligt att njuta av ledig tid. Men som arbetslös känner jag mig lite i limboland och kan inte riktigt slappna av. Jag måste ju trots allt hitta ett jobb så att jag kan försörja mig och jag ser fram emot att en dag få ha en betald och välförtjänt semester!

AnnCharlott >> Jag tycker dock det är lite tråkigt att behöva vänta flera timmar på att någon ska lägga nästa ord. Jag vill liksom ha ett kontinuerligt spel, men det är väl det som är grejen med smartfones och appar - att det blir mer tidsfördriv medans man väntar på något annat